Najpopularnije Netflix serije koje vrijedi pogledati već sada

Sadržaj članka

Podijeli

U današnjem digitalnom dobu, televizija i streaming platforme pružaju nevjerojatan izbor kvalitetnih serija koje su osvojile srca gledatelja diljem svijeta. Bilo da volite drame, komedije, znanstvenu fantastiku ili krimi priče, postoji serija za svakoga. Meni su, osbno, posljednjih godina mnoge Netflix serije postale draže i od filmova. Produkcija je zaista vrhunska, priče slojevite i zanimljive, glumačke postave maestralne, a sve više se pažnje pridaje i kostimografiji i umjetničkim kadrovima. Ako volite večer provesti uz kokice i zanimljivo Netflix štivo, ove serije svakako uvrstite u svoju watch listu.

Bodies

Bodies je jedna od trenutno najgledanijih serija na Netflixu. Mnogi je uspoređuju sa serijom Dark i potpuno je kontroverzna. U ovoj seriji četiri detektiva u četiri vremenska okvira istražuju četiri ubojstva. No, samo je jedno tijelo. Ovaj vremenski preokretni triler—prilagođen istoimenom stripu spisateljice Si Spencer i umjetnika Tule Lotay, Meghan Hetrick, Deana Ormstona i Phila Winsladea—skače iz viktorijanskog Londona u distopijsku budućnost i natrag. Isti leš naći će na istom mjestu u svakoj eri. Jedina stvar koja je čudnija od samog nemogućeg zločina je zavjera koja stoji iza njega, ona koja se proteže desetljećima, utječući i povezujući svaku osobu koja istražuje tijelo. Briljantna znanstveno-fantastična kriminalistička drama koju ne treba propustiti.

La Révolution

PAko očekujete točne povijesne fakte, onda ovo nije serija za vas. Priča je prikazana u fantastičnom žanru i alternativni je prikaz izbijanja Francuske revolucije. Likovi su jasno podijeljeni na loše i dobre, ali čak i za loše postoji neka razumna pozadinska priča. Svaki lik je dobro raspisan što omogućava praćenje radnje s razumijevanjem i lakoćom.

Vrhunska gluma, izvrstna produkcija, skupovi s izdašnim budžetom, briljantan CGI, glazba i inteligentni dijalozi. Ako obratite pažnju, primijetit ćete gomilu detalja koji dodatno naglašavaju radnju. Sve će vas vratiti u prošlost, kao da se doslovno događa pred vašim očima i učinit će likove tako stvarnima.

Sex Education

Zanimljiva serija koja u četiri sezone donosi život tinejdžera koji se sastoji od cijele plejade izazova. Kada se svemu tome pribroje pitanja i nedoumice koje imaju o svojoj seksualnosti, međuljudskim odnosima i ljubavi, onda nastaje poučan, ali zabavan Netflix binge watching. Od Otisove majke, seksualne terapeutkinje do popularne Ruby, svaki lik nosi jedinstvenu i slojevitu priču koja će vas prikovati za naslonjač i provesti kroz roller coster emocija. Više o seriji, pročitajte ovdje.

The Fall of the House of Usher

Horor serija o kojoj se mnogo govori posljednjih dana. Moram priznati da sam očekivala više, ali na nekim mjestima mi je serija djelovala poput sapunice, a spor tempo mi je razvodnio priču. No, ono što mi se svidjelo jest uzimanje motiva iz djela Edgara Alana Poea. Naime, svaki član obitelji Usher prilagođen je  likovima iz Poeovih djela, uključujući Ubojstva u Rue Morgue, Masku Crvene smrti i Gavrana. Sva djeca Rodericka Ushera umiru ostavljajući osnivače obitelji da u očaju gledaju kako se njihovo carstvo raspada. Svakako bih je preporučila, ali bez prevelikog oduševljenja.

All the Light We Cannot See

All the Light We Cannot See je mini serija čija se radnja događa u gradu opasanom zidinama pod opsadom bombardiranja, iz kojeg se zarobljeni civili ne mogu evakuirati.

Ovaj određeni grad opasan zidinama nalazi se u Francuskoj koju su okupirali nacisti, na pragu američkog oslobođenja u kolovozu 1944. Kao što je napisano, “Sva svjetlost koju ne možemo vidjeti” već je smještena usred sukoba koji je daleko bliži dobru protiv zla od većine oružanih borbi . Serija se oslanja na osjećaje i moralnu čistoću. Knight i Levy teže uzdižućoj, inspirativnoj priči o povezanosti koja nadilazi podjele, udaljenost i predrasude. Glumačka postava je sjajna, kostimi zadivljujući, a poruke i energija koju prenose, idealni su za feelgood večer. Više o seriji pročitajte ovdje.

Slični članci