Topao i zdrav ručak: Tjestenina s tikvicama, indijskim oraščićima i kaduljom

Sadržaj članka

Podijeli

Ne poznajem niti jednu osobu koja ne voli tjesteninu. Ona je uvijek odličan izbor kada vam je potreban sočan comfort food zalogaj. Tjestenina je jedan od onih obroka koji uvijek dobro dođe, bilo kada. No, ponekad može biti teško pronaći ukusan i jednostavan recept koji nije klasična kombinacija sastojaka koje smo već milijun puta imali na svom tanjuru. Međutim, nedavno sam se susrela s receptom za tjesteninu zanimljivog spoja okusa koji na tako jednostavan, a zanimljiv način spaja indijske oraščiće, tikvice, kadulju i maslac. Zato me je potpuno oduševio svojom jednostavnošću i okusom. Doduše, malo sam ga i doradila po svom guštu.

Zima je vrijeme kada želimo ugrijati tijelo i dušu ukusnim i brzim obrocima.  I zato ću podijeliti s vama svoje oduševljenje ovim super jednostavnim receptom za ručak koji će vas ugrijati i tako pozitivno utjecati na raspoloženje. Vjerujem da će postati redoviti dio vašeg kulinarskog repertoara.

FOTO: Unsplash

Sastojci

  • 60 g indijskih oraščića
  • 400 ml vruće vode
  • 1 srednja butternut tikva, oguljena, bez sjemenki i narezana na komade veličine zalogaja
  • 1 glavica luka, oguljena i narezana na kriške
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 5 svježih listova kadulje ili 1 žličica sušene kadulje (plus dodatak za ukras)
  • 400 g tjestenine po izboru
  • Parmezan ili veganska alternativa (po želji).
FOTO: Unsplash

Postupak

Zagrijte pećnicu na 200°C. Indijske oraščiće prelijte vrućom vodom i ostavite da se namaču 20 minuta.

Narežite butternut tikvicu i stavite je u lim za pečenje zajedno s kriškama luka i malo soli i papra. Pokapati maslinovim uljem. Pecite 25 do 30 minuta, ili dok ne omekša.

Kad je kuhano, ostavite da se malo ohladi, zatim uzmite trećinu mješavine pečenog povrća i pomiješajte u blenderu velikom brzinom s listovima kadulje i mješavinom indijskih oraščića i vode. Dodajte još malo vode ako vam se čini pregusto za miješanje. Prebacite u tavu i lagano zagrijte.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i ocijedite je. Umak umiješajte u kuhanu tjesteninu po izboru te dodajte ostatak povrća i posipajte svježim listovima kadulje. Prelijte naribanim parmezanom ili veganskom alternativom (po izboru).

AUTORICA TEKSTA

Slični članci