Ikonične ženske torbe koje su obilježile modni svijet

Sadržaj članka

Podijeli

Bezvremenost je važan čimbenik pri ulaganju u modu, a ove torbe nisu izgubile modni utjecaj otkako su prvi put predstavljene javnosti. Čini se da postaju bolje s godinama i iz sezone u sezonu uvijek iznova ožive. Njihova profinjenost i priča koja ih prati, donosi mala zrnca modne čarolije ljubiteljima mode. One su klasici o kojima se dugo govori i čine se, da imaju još mnogo toga za ponuditi.

Chanel 2.55

Ova torba je prvi put predstavljena 1955. godine i postala je simbol francuske elegancije i stila. Torba je poznata po svom jednostavnom, ali sofisticiranom izgledu, uključujući karakteristični lancani remen i “CC” logo. Chanel 2.55 je i dalje vrlo popularna među ljubiteljicama mode diljem svijeta.

Chanel 2.55

Hermes Birkin

Ova torba je stekla kultni status zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu i statusu simbola luksuza. Torba je nazvana po slavnoj glumici Jane Birkin, koja je slučajno srela tadašnjeg predsjednika Hermesa u zrakoplovu i požalila se kako nikako ne može pronaći dobru torbu koja bi bila idealna za putovanje. Hermes je tada kreirao ovu torbu posebno za nju. Birkin torba je skrojena od najfinije kože i ručno je izrađena u Francuskoj.

Birkin

Louis Vuitton Speedy

Ova torba je izvorno dizajnirana kao putnička torba i prvi put je predstavljena 1930-ih godina. Torba se ističe po svom ikoničnom monogramskom uzorku i elegantnom obliku, što ju čini idealnom za putovanja, ali i svakodnevne kombinacije. Louis Vuitton Speedy je i danas jedna od najprodavanijih i najprepoznatljivijih torbi na svijetu.

Speedy 25

Ove tri torbe su samo neke od mnogih ikoničnih modnih torbi koje su zauvijek ostavile svoj trag u modnom svijetu. Koje biste torbe vi dodali ovom popisu?

Slični članci