Desert s Aperolom može biti osvježavajući dodatak vašem obroku, a sorbet s Aperolom je savršen izbor za ljetne dane.
Sladoled obično smatramo idealnim ljetnim desertom, mliječnim proizvodom savršenim za završetak svakog obroka. U svom najtradicionalnijem obliku, sladoled postoji kao smrznuta kuglica užitka s puno masnoće, punog vrhnja i šećera. Kako bismo zadržali puni okus i slatkoću, a smanjili unos kalorija i masnoća, sorbet je idealno rješenje. Pogotovo kada ga dodatno obogatimo popularnim Aperolom, u najavi je čisto uživanje.
Sorbet s Aperolom
Sastojci
– 1 šalica vode (240 ml)
– 1 šalica šećera (200 g)
– 1 šalica soka od naranče (240 ml), svježe iscijeđenog
– 1/2 šalice Aperola (120 ml
– 2 žlice limunovog soka
– 1 žličica naribane korice naranče
– Svježe narančine kriške za ukras (opcionalno)
Upute
Priprema sirupa:
U loncu pomiješajte vodu i šećer. Zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi, miješajući povremeno. Maknite s vatre i pustite da se ohladi.
Dodavanje sokova:
U ohlađeni sirup dodajte sok od naranče, Aperol, limunov sok i naribanu koricu naranče. Dobro promiješajte.
Hlađenje:
Smjesu ulijte u posudu i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata, dok se potpuno ne ohladi.
Zamrzavanje:
Prelijte ohlađenu smjesu u aparat za sladoled i slijedite upute proizvođača kako biste napravili sorbet. Ako nemate aparat za sladoled, ulijte smjesu u plitku posudu i stavite u zamrzivač. Miješajte svakih 30 minuta vilicom dok se ne stvori glatka, zamrznuta tekstura (oko 3-4 sata).
Posluživanje:
Poslužite sorbet u ohlađenim čašama ili zdjelicama. Ukrasite svježim kriškama naranče, ako želite.
Savjeti za savršen Aperol sorbet
Svježe voće:
Koristite svježe iscijeđeni sok od naranče za najbolji okus.
Pravilno zamrzavanje:
Ako nemate aparat za sladoled, budite strpljivi i redovito miješajte sorbet dok se smrzava kako biste postigli glatku teksturu.
Eksperimentirajte s okusima:
Možete dodati i druge citrusne sokove poput grejpa ili limete za različite varijacije okusa. Uživajte u osvježavajućem sorbetu s Aperolom koji će zasigurno impresionirati vaše goste!
FOTO: Unsplash, Pexels