Ziggy’s Coffee – mjesto gdje u Zagrebu možete probati ukusan Pastel de Nata i popiti vrhunsku kavu

Sadržaj članka

Podijeli

Moderan i topao ambijent karakterističan za svjetski poznate kafeterije, nasmijana lica vrsnih barista za pultom (koji osim vještine u pripremanju izvrsnih kava, posjeduju i pametan humor), peciva, sendviči i slastice koje podižu serotonin – ukratko Ziggy’s Coffee. Idealno mjesto gdje svratiš kada želiš da ti dan počne vedro i ugodno ili kada si u šetnji gradom i treba ti nešto da zadovolji tvoju hedonističku strast.

Gdje se nalazi Ziggy’s Coffee?

Prije nekoliko godina se šuškalo kako će se upravo u Zagrebu napokon otvoriti Starbucks, no to se na žalost ljubitelja kave i neformalnog radnog prostora, nije dogodilo. Ipak, danas u Zagrebu na čak 4 lokacije (Heinzelova ul. 2A, Okretište Savski most, Ilica 41, Savska cesta 32) možemo uživati u ponudi koja podsjeća na Starbucks filozofiju, samo je još malo bolja, odnosno slađa i simpatičnija, s malim začinom zagrebačkog šarma. Idealno za lokalce koji žele počastiti okusne pupoljke, a vrlo privlačno za turiste koji žele popiti finu kavu i isprobati neki slastan zalogaj dok se upoznavaju s ulicama hrvatske metropole.

Kakva je ponuda?

Baš kao što je Ziggy Stardust aka David Bowie došao spasiti svijet svojom glazbom, tako je i Ziggy’s Coffee prosuo zvjezdanu prašinu po zagrebačkim ulicama i podigao ponudu kava i brzih zalogaja za sjajan nivo. Baš da poželiš tu svratiti i priuštiti si komadić sreće.

 Ovdje možete uzeti kavu za van i biti potpuno oduševljeni njenom pripremom, teksturom, kvalitetom i mirisom. Ručno je rađena i baš se vidi da je pripremaju ruke velikih znalaca i entuzijasta. Posebno me oduševilo što možete ponijeti i svoju šalicu za van ili termosicu u koju će vam poslužiti željeni napitak, a pritom vam se umanjuje račun za kavu za 15 centi. Bravo za poticanje ekološke osviještenosti. Veliki Latte sam platila manje od 2 eura, tako da je cijena sasvim ok.

Na menuu se nalaze i ledene kave, slatke kave s okusima, od kojih je najpopularnija ona s karamelom, a prigodno sezoni, nadopunjuje se ponuda koja donosi aktualne okuse koji doprinose posebnoj atmosferi. Možete naručiti i ledeni zeleni čaj te pjenušave sokove, što je posebno popularno u vrućim ljetnim danima.

A hrana? Svježa i vrlo, vrlo ukusna. Od bogatih panini sendviča, toplih zobenih kaša s prirodnim dodacima i ono što me najviše oduševilo – pastel de nata. I to izvrsni kolačići koji su gotovo identični kao oni originalni iz Portugala. Veliki plus za hrskavost izvana i ukusnu kremoznost iznutra koja nije previše slatka niti teška. Zaista odlični slatki zalogajčići. Cijena im je oko 1 euro.

Biti Ziggy znači biti u pokretu i dinamičan, a nikako dosadan. Stoga si dodatno uljepšajte svoju dinamiku i počastite se Ziggy’s malim čarolijama koje popravljaju dan.

AUTORICA TEKSTA

Slični članci