Viralni TikTok trend u ljubavnim vezama su beige flags! Otkrijte sve o ovoj pojavi.

Sadržaj članka

Podijeli

Bez obzira na to koristite li više aplikacija za upoznavanje, samo jednu ili nijednu,  sigurno je da ste upoznati s pritiskom koji prati kreiranje profila u aplikaciji za upoznavanje. Od fotografija do kratkih upita za odgovore, profili aplikacije za pronalaženje partnera jedina su prilika koju korisnici imaju da pokažu svoju osobnost i jedinstvenost u nečemu što se čini vrlo osobnim, visokim ulozima. S ograničenim brojem znakova i ionako neprirodnim osjećajem opisivanja svega što imate za ponuditi u nadi da ćete nekome biti zanimljivi i privlačni, odlučivanje koje fotografije koristiti i što reći u biti postaje raketna znanost. Imajući sve to na umu, uvijek je jasno tko je uložio vrijeme i trud da stvori profil vrijedan povlačenja udesno, a tko je promašio cilj.

Važno je obratiti pažnju na tzv. Red flags odnosno crvene zastave koje daju do znanja da nemate pred sobom osobu od povjerenja s kojom možete izgraditi topao i kvalitetan odnos. S druge strane, green flags  odnosno zelene zastave su oni lijepi pokazatelji koji će vam izazvati leptiriće u trbuhu i vratiti vjeru u ljubav. I baš kada smo usvojili sva ova pravila dejtanja i psihološke igrice, pojavio se novi pojam – beige flags.

Što su beige flags i kako utječu na ljubavne odnose

Ove zastave se nalaze negdje između crvenih zastava koje signaliziraju toksičnost veze i zelenih zastava koje pokazuju kompatibilnost i sreću u vezi. Možda se pitate trebate li biti zabrinuti zbog njih.

Beige zastave su relativno nov pojam u svijetu veza i predstavljaju situacije koje su negdje između. Svi imamo svoje navike, osobine i ponašanja koja nas i čine jedinstvenima. Ono što nam se može činiti normalnim, drugima može biti čudno ili neobično. Mogu se odnositi na osobinu partnera koja nije ni dobra ni loša, ali može izazvati trenutnu pauzu u romantičnom interesu zbog svoje neobične prirode.

Beige zastave se odnose na čudno, neobično ili nekonvencionalno ponašanje, ali to se može promatrati kao nešto simpatično ili ljupko. Dakle, sve dok ne prelazi granicu koja čini da se osjećate neugodno, to može biti samo nešto što nije u skladu s vašim očekivanjima.

Dakle, nije nužno da se brinete ako primijetite takvo ponašanje. Sve dok se osjećate ugodno i ne prelazi granicu dogovora koje ste uspostavili s partnerom ili potencijalnim partnerom, to može biti samo mala ekscentričnost koja čini vezu zanimljivijom. Važno je osluškivati vlastite granice i razgovarati o svojim očekivanjima i stvarima koje volite ili vas čine sretnima.

Također, beige zastavice su pokazatelj da se netko nije previše potrudio oko svog profila, da je nevjerojatno dosadan ili oboje. Naginjanje prema generičkim hobijima i interesima, na primjer, poput “odlaska u teretanu” ili “maženja psića” ne nudi nikakve posebne informacije o osobi i zauzvrat čini njezin profil dosadnim.

Uglavnom, kada korisnici naiđu na profile kojima nedostaje osobnosti i jedinstvenosti, postaje sigurno pretpostaviti da ako bi otišli na spoj s tom osobom, to ne bi vodilo nikamo i bilo bi nezanimljivo. Naravno, uvijek postoje iznimke od ovih pravila budući da svatko traži različite stvari kod partnera, ali kao što su crvene zastavice nešto oko čega treba biti oprezan, tako su i bež zastavice pokazatelj da malo više obratite pažnju na te suptilne znakove da baš i niste kompatibilni.

Živimo u društvu koje voli identificirati i kategorizirati stvari. To je jednostavno moderna stvar.

Iako ismijavanje nečijih ekscentričnosti čini bezbrižnu hranu za TikTok, držite kategoriziranje pod kontrolom.

FOTO: Unsplash, Pexels

AUTORICA TEKSTA

Slični članci