Villa Nai 3.3 – otmjena kuća na Dugom Otoku koja je očarala svijet

Sadržaj članka

Podijeli

Vanity Fair, Forbes, The Times, Travel+Leisure, Telegraph, Conde Nast Traveler, tek su neki od emininentnih svjetskih medija koji su pisali o čarobnom mjestu za savršen odmor na Dugom Otoku – Villi Nai 3.3.

Ova profinjena ljepotica ušuškana je u srcu Dalmacije, u blizini sela Žman. Nudi luksuzan boravak samo nekoliko minuta udaljen od Parka prirode Telašćica, divnih plaža i zapanjujućih litica, maslinika te šuma alepskog bora i hrasta. Miris mediteranskog bilja i morske magije, donosi vrtloge čistog uživanja. Opuštajuća energija koja briše stres osvaja na prvu.

Možete ploviti preko Kornata i kliziti između 140 savršeno isprepletenih otočića prije nego što se vratite u ovaj raskošni smještaj.

Villa Nai 3.3 nalazi se usred Jadranskog mora, jednako udaljena od Venecije i Dubrovnika, dviju destinacija koje morate posjetiti ukoliko već niste.

Kako izgleda Villa Nai 3.3

Villa Nai 3.3 specifična je po neobičnom dizajnu koji je tako skladno uklopljen u prirodu da se čini kao da je tu oduvijek bila i izrasla iz kamena. Vrhunski arhitekt Nikola Bašić smjestio je glavnu zgradu, uljaru i kušaonicu unutar stogodišnjeg ekološkog maslinika. Poštujući izohipse terena, pod svojim zelenim krovom ova neobična geometrijska građevina spaja vađenje maslinovog ulja i smještajne jedinice prema standardima The Leading Hotels of the World. Na organskom masliniku površine 40.000 m2 nalazi se mjesto za proizvodnju maslinovog ulja, kušaonica i smještaj za goste.

Objekti su izgrađeni od kamena ubranog iz maslinika. Interijer je obogaćen dizajnerskim namještajem koji je besprijekorno usklađen s prirodom.

Kad si poželite ugoditi…

Villa Nai 3.3 se sastoji od 8 luksuznih smještaja. Dvadeset i devet članova posade vile naučilo je užad, čiji je zadatak bio samo da se gosti osjećaju ugodno na njihovom prekrasnom putovanju Dugim otokom. Maslinovo ulje Nai 3.3 je višestruko nagrađivano i svjetski priznato dalmatinsko maslinovo ulje. Napravljen je od kvalitetnih plodova i ručno iscjeđeno do posljednje kapi.

Perfekcionizam je zaštitni znak ovog mjesta, a granularnost misao vodilja koja se ogleda u vrhunskoj kuhinji koja ovome mjestu dodatno naglašava profinjenost i luksuz.

Grotta 11.000 i 3.3 poslužuju samo najbolja jela s lokalnih farmi iz dubina Jadrana, pripremljena prema tradicionalnoj dugootočkoj recepturi. Ovi jelovnici oživljavaju autentična kulinarska iskustva u kojima su uživali stari Dalmatinci, pa tako i prvi koji je živio na ovom otoku – Šime.

Izvorni dugootočki gurman pecao je ribu i guštao u kamenicama. Danas kulinarski tim priprema iste delicije, uparene s inovativnim tehnikama i modernim okusima.

Očaravajuće iskustvo

Dozvolite si malu avanturu i istražite mjesto. Dok istražujete otok, doživite ambijent okolice špilje Vlakno u kojoj se nalaze arheološki biseri iz doba paleolitika i mezolitika, prapovijesno oruđe i Šimin kostur.

Isplovite s potomcima prvih gospodarskih ribara na Jadranu. Otkrijte zašto su na Dugom otoku pronađeni najstariji pisani tragovi o ribarstvu i ribarstvu. Ovaj dokument je star više od 1000 godina.

U ovom mirisnom carstvu prožetom zlatnim nitima sunca koje se provlači vrtovima i morskom pučinom, udahnite autentičan spoj mirisnih nota i razmazite se bojama i okusima koje će vas pomladiti i učiniti da se osjećate kraljevski.

FOTO: Instagram @villanai33

Slični članci