Torta od maka i malina: Slatki zalogaji koji se pamte

Sadržaj članka

Podijeli

Jedna o najtraženijih slastica u protekloj godini, bila je torta od maka i malina. Okus raskošne slatkoće i svježine, oduševila je svijet. Bio je ovo recept koji su mame obožavale raditi djeci za rođendane, a preplavio je i blagdanske svečane stolove. To ne čudi jer je riječ o vrlo dekorativnoj torti koja se predivno slika, ali i jako brzo pojede do posljednje kriške.

U nastavku je recept za tortu od maka i malina koji uvijek uspije i pobere sve simpatije. Poslužite se ovim uputama i očarajte svoje goste.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna
  • 50 g mljevenog maka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli

Za kremu:

  • 500 g svježeg sira
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g šećera u prahu
  • Sok i naribana korica jednog limuna
  • 250 g svježih malina

Za dekoraciju:

  • Dodatne svježe maline
  • Listići badema ili orašasti plodovi (opcionalno)
  • Šećer u prahu za posipanje

Upute:

Priprema biskvita:

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite okrugli kalup za pečenje, obložite ga papirom za pečenje.

U velikoj zdjeli, mikserom izmiksajte jaja sa šećerom dok ne postanu svijetložute i pjenaste.

Dodajte brašno, mljeveni mak, prašak za pecivo i sol te lagano promiješajte špatulom dok se svi sastojci ne sjedine.

Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25-30 minuta, ili dok biskvit ne postane zlatno smeđe boje i provjerite čačkalicom jeste li pečeni (čačkalica treba izaći čista).

Priprema kreme:

U zdjeli mikserom izmiksajte svježi sir, vrhnje za šlag i šećer u prahu dok ne dobijete glatku kremu.

Dodajte sok i naribanu koricu limuna te dobro promiješajte.

Na kraju nježno umiješajte svježe maline.

Slaganje torte:

Kad se biskvit ohladi, narežite ga na dva jednaka dijela.

Na donji dio biskvita rasporedite polovicu pripremljene kreme od sira i malina.

Stavite drugi dio biskvita na vrh te premažite preostalom kremom.

Ukrasite tortu svježim malinama i listićima badema ili orašastim plodovima po želji.

Posluživanje:

Prije posluživanja posipajte tortu šećerom u prahu.

Ostavite tortu da se dobro ohladi u hladnjaku prije posluživanja kako bi se kremasti slojevi stegnuli.

AUTORICA TEKSTA

Slični članci