Promotivni film Zagreb Sport Story osvojio nagradu u Berlinu

Sadržaj članka

Podijeli

Promotivni film „Zagreb Sport Story“ Turističke zajednice grada Zagreba osvojio je drugo mjesto na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Berlinu – Das goldene Stadttor i to u kategoriji „City International“. Idejni autor filma koji stavlja naglasak na Zagreb kao sportsku destinaciju je TZGZ, a izvršni producent je agencija Šanavala.

Ovaj najpoznatiji festival turističkog filma održava se u sklopu najvećeg međunarodnog turističkog sajma na svijetu – ITB.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba ovom je prilikom izjavila: „Ova nagrada pokazuje da, osim posjetitelja, i struka prepoznaje odlike Zagreba te ju cijenimo kao posebno priznanje za trud i profesionalni rad uložen u promociju našeg grada. Primjećujemo veliki interes i optimizam od strane njemačkih partnera i medija s kojima smo se susreli na ITB-u.

Najviše dolazaka i noćenja prošle godine u Zagrebu je ostvareno upravo od strane njemačkih gostiju, što je rezultat dobro targetiranih i osmišljenih marketinških kampanja prema ciljnim segmentima tržišta, nastupa na svjetskim turističkim sajmovima i kongresnim burzama te obogaćivanja turističke ponude u suradnji s institucionalnim i privatnim partnerima. Turistički rezultati iz prošle godine te sjajan početak 2023., gdje bilježimo porast od 8% u noćenjima u usporedbi s rekordnom 2019. godinom, pokazuju da se turizam uistinu vratio u Zagreb na velika vrata.“ Ističemo, na ovogodišnjem ITB-u, TZGZ predstavlja zagrebačku ponudu između više od 5.000 izlagača iz cijelog svijeta. U 2022. godini, gosti iz Njemačke prvi su po ostvarenim ukupnim dolascima i noćenjima u Zagrebu, točnije ostvarili su porast od 56% u dolascima (80.090) i 59% (156.512) u noćenjima. U prva dva mjeseca ove godine, gosti iz Njemačke nastavljaju s porastom od 40% u dolascima i noćenjima, a zanimljivo je istaknuti da se produljio i prosječan broj noćenja koji sada iznosi 2.2 noći.

FOTO: Turistička zajednica grada Zagreba

Slični članci