Out Of Office: Bez obzira na financije, uvijek se može skrojiti putovanje unutar vlastitih mogućnosti

Sadržaj članka

Podijeli

Nakon festivala i sajma putovanja, u Hrvatskoj od sada imamo i putničku konferenciju – Out Of Office: od putnika, za putnike koja se ove, 2023. godine, održala prvi puta u Wespa business & lounge prostoru u Zagrebu, pod palicom organizacijske agencije Wanderlust events.

Na konferenciji je sudjelovalo 16 predavača čiji je fokus bio, uz prenošenje putopisnih priča, dijeljenje korisnih informacija putnicima posjetiteljima u vidu kako jeftinije putovati, pronaći smještaj, kako putovati kamperom, kako od putovanja zarađivati itd. Konferenciju je otvorio Krešimir Sučević Međeral, širokoj javnosti poznat kao lovac iz kviza Potjera, predavanjem o skrivenom dragulju Rumunjskoj. Uz uvijek nasmijanu voditeljicu Idu Prester, u dan i pol konferencije imali smo prilike čuti Ranka Ilića, direktora Zračne luke Zagreb koji nam je otkrio neke trikove za jeftinije kupovanje avionskih karata, ali i objasnio što sve plaćamo u aerodromskim taksama. Goran Subašić sve posjetitelje je oduševio svojim duhovitim predavanjem o putovanju po Indiji i Bangladešu, a na kraju je sve iznenadio svojim očaravajućim glasom otpjevavši jednu meksičku pjesmu.

Iva i Lora

Lovkinja Morana Zibar priredila je zabavan putnički kviz na kojem su najbolji timovi osvojili vrijedne nagrade, a posjetitelji su još mogli istražiti razne lokacije i zabaviti se u biciklističkom kutku, VR kutku te se opustiti u masažnom kutku terapeutkinje Ane Kutije.

Konferenciju je otvorila Patricia Lacković predavanjem punim korisnih savjeta o tome kako jeftinije putovati. Na vlastitim primjerima je pokazala da se bez obzira na financije, uvijek može skrojiti putovanje unutar vlastitih mogućnosti, uz neke kompromise. Tea Cacović je publiku uvela u to kako putovati kamperom, a Kruzovi su prenijeli lijepu poruku da je bolje putovati makar samo na par dana nego sjediti kod kuće i ne vidjeti ništa, što su prezentirali kroz svoje četverodnevno putovanje na Island. Karla Horvat Crnogaj očarala je svojom pričom o dvotjednom istraživanju iskonske džungle na Sumatri i dok su neki u užasu gledali kako se bori s pijavicama, drugi su već uspostavili škrabicu za štednju za ovo složeno putovanje.

VR kutak

Nakon preslatko aranžiranog ručka, posjetitelje su dočekali lightning talks – kratka predavanja u kojima su od Leonarde Petričec naučili kako naći idealan smještaj po povoljnijoj cijeni; od Ive Novosel su dobili predivan uvid u to zašto je bitno da djeca putuju, iako se neće puno toga sjećati; Anja Mihalinec je podijelila važnost coworking prostora na putovanjima, za one koji putuju i rade; Karla Čurin je sve inspirirala izazovima s kojima se ona susreće na putovanjima kao gluha osoba, što ju nimalo ne sprečava da unatoč tome
putuje; a organizatorica konferencije, Lora Pleško, je otkrila još jedan način za jeftinije putovanje – zamjenu domova.

Gin radionica Old Pilot’s

Za kraj ove inspirativne i motivirajuće konferencije, Putoholičari su podijelili tajne kako od putovanja možemo i zarađivati. Damir Vujnovac istakao je kako putovanja nisu samo godišnji koji treba potrošiti, već su cjeloživotno ulaganje u sebe.

Ozren Kanceljak podučio je publiku kako pronaći skrivene gastronomske dragulje, a Siniša Golub je za kraj posjetitelje zabavio pričama iz američkih nacionalnih parkova. Opuštenost predavača i publike utvrdila je ovu konferenciju kao nezaobilazno mjesto za druženje ljubitelja putovanja, mjesto na kojem se mogu upoznati, naučiti nešto novo kao i razmijeniti iskustva, ali i dobiti odgovore na razna putnička pitanja.

Konferencija će se sljedeće godine održati u veljači ili ožujku, a sve novosti pratite na službenim stranicama ili na Instagramu organizatorice Lore Pleško.

FOTO Sandra Novaković

Slični članci