New York Café: U Budimpešti se krije najljepša kavana na svijetu

Sadržaj članka

Podijeli

Magična privlačnost Budimpešte, posebno dolazi do izražaja u vrijeme adventa. Blistavost lampica obavije cijeli grad, naglašavajući njegovu ljepotu. Oštri huk vjetra koji se provlači Dunavom i pleše kroz ulice i divnu arhitekturu, uvodi svakog tko se tu nađe u predivan svijet koji se teško može opisati riječima.

Najveće klizalište u Europi, Trg junaka, nestvarno impozantna zgrada parlamenta, dvorci i sladak miris božićnih kolača i kuhanog vina u zraku, učinit će da se osjećate katarzično i presretno. Kao da koračate po stranicama bajke. I kada poželite napraviti predah od šetnji jednim od najljepših gradova Europe i poželite popiti topao napitak i okrijepiti se slasnim zalogajima mađarskih delikatesa, izbor je jednostavan. New York Cafe je mjesto koje će vas ušuškati u svoj luksuzni ambijent i dodati kvačicu na vaš popis želja.

New York Café: – kavana koja ostavlja bez daha

Riječi ne mogu adekvatno opisati New York Café:, jednu od najpoznatijih atrakcija Budimpešte. Ona je raskošna, topla i blistava. Prožeta energijom profinjenosti, a svaki detalj u njoj pomno je osmišljen.

Izgrađena je u neorenesansnom stilu, s mramornim stupovima, svjetlucavim lusterima, zadivljujućim freskama i pozlaćenim detaljima. Ova kavana vas s lakoćom prenosi u neku drugu eru.

Sagradio ju je Alajos Hauszmann, arhitekt koji je redizajnirao Budimski dvorac između 1891. i 1895. godine. Cijela zgrada, New York Palace, stvorena je za New York Life Insurance Company, a kafić je bio u prizemlju. Ipak, čini se da je bilo suđeno da ovo mjesto bude esencija hedonizma nasuprot poslovnoj zgradi jer prava je šteta da mjesto s ovakvom dušom bude ugušeno osiguravateljskom dosadom.

Tradicija duga više od 100 godina

Slično Beču, Budimpešta je poznata po kulturi kavana, a New York Café:  dočekuje posjetitelje više od 125 godina. U početku je ovo bilo mjesto susreta lokalne buržoazije, kao i pisaca i pjesnika kojima je bio cilj svoje vještine prodati najvišim ponuditeljima.

Sada je ovo mjesto prepuno turista koji žele uživati ​​u kavi, kolačima, gulašu i atmosferi u ovom prekrasnom okruženju.

New York Café:  u svojoj ponudi ima velik izbor kolača, uključujući Dobos tortu s karamelom koja je slastičarska osobna iskaznica Budimpešte, tradicionalnu slojevitu čokoladnu tortu i bogatu toplu čokoladu po kojoj je New York Café:  poznat.

Uz ljepotu, tu je i živa glazba od 11 ujutro, koja pruža ugođaj kakav nema nigdje drugdje u Budimpešti.

Posjet New York Caféu:  iskustvo je koje se doživi jednom u životu, stoga ne dozvolite da vas obeshrabri dugačak red ljudi pred vratima. Pričekajte svoje mjesto jer ovu ćete kavanu pamtiti cijelog života i sigurno ćete rado vratiti za neki od njenih raskošnih stolova.

Slični članci