Neodoljivo! Provjereno dobar recept za domaće krafne punjene kremom od pistacije

Sadržaj članka

Podijeli

Usred smo sezone ukusnih krafni. Društvene mreže preplavljene su preporukama za mjesta gdje možete pronaći najbolje krafne u gradu. Nadjevi su iz sezone sve maštovitiji i bogatiji, a tijesno izdašnije. Zbog svega toga ih je teško ignorirati. Ukoliko ste ljubitelj kreme od pistacije, onda će vas sigurno oduševiti ovaj recept koji je toliko jednostavan, a savršen. Ugrijte hladne zimske dane ovim neodoljivim slasticama. Pozovite prijatelje i oduševite ih domaćim krafnama kojima baš nitko neće moći odoljeti. A vi ćete zasjati kao nova kulinarska zvijezda na domaćoj gastro sceni. Ne zaboravite slikati ove

Evo jednostavnog recepta za krafne punjene nadjevom od pistacija od kojega rastu zazubice.

Sastojci:

Za tijesto:

  • 500 g višenamjenskog brašna
  • 70 g šećera
  • 7 g instant kvasca
  • 5 g soli
  • 60 g maslaca, omekšalog
  • 240 ml punomasnog mlijeka, toplog
  • 2 velika jaja
  • Biljno ulje za prženje

Za nadjev od pistacija:

  • 200 g pistacija, neslanih i bez ljuske
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g maslaca, omekšalog
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice mlijeka
FOTO: Pexels

Priprema:

Za tijesto:

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, kvasac i sol. Dodajte maslac, toplo mlijeko i jaja i miješajte dok se ne dobije tijesto. Mijesite tijesto na pobrašnjenoj površini oko 5-7 minuta dok ne bude glatko i elastično. Stavite tijesto u malo namašćenu zdjelu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže oko sat vremena ili dok se ne udvostruči.

Za nadjev od pistacija:

U sjeckalici protisnite pistacije dok se ne usitne. Dodajte šećer u prahu, maslac, ekstrakt vanilije i mlijeko te pritisnite dok se dobro ne sjedini.

Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na oko 1,5 cm debljine. Okruglim kalupom za kekse ili čašom izrežite krugove od tijesta. U sredinu svakog kruga tijesta stavite otprilike 1 žlicu nadjeva od pistacija. Rubove tijesta presavijte preko nadjeva, stisnite da se spoje i oblikujte kuglu. Napunjene krafne stavite u malo namašćen lim za pečenje, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se dižu još 30 minuta.

Zagrijte biljno ulje u velikom loncu. Na zagrijanom ulju pržite krafne uz povremeno okretanje dok ne porumene s obje strane oko 2-3 minute. Iz ulja ih vadite šupljikavom žlicom i ocijedite na papirnatim ručnicima.

Tople krafne pospite šećerom u prahu i odmah poslužite. Uživajte u ukusnim krafnama punjenim nadjevom od pistacija!

AUTORICA TEKSTA

Slični članci