Gipsofilija: Kako ukrasiti dom ovim nježnim cvijećem

Sadržaj članka

Podijeli

Gipsofilija, svestrana je biljka koja se može koristiti za ukrašavanje svakog doma, bez obzira koji stil prefrirate. Posebna je po decentnim, malim, nježnim cvjetićima koji dolaze u raznim bojama, što je čini savršenim estetskim naglaskom za svaku sobu. Biljka se može staviti u vazu sama ili pomiješana s drugim cvijećem kako bi se stvorio jedinstveni aranžman.

Gipsofilija, također izgleda lijepo kada se objesi u grozdovima sa stropa ili ukoliko se koristi za ukrašavanje polica. Bez obzira kako se koristila, gipsofilija će svakom domu dati dašak ljepote. Bez obzira o kojoj je sezoni riječ, ona će pružiti dašak magije i upotpuniti stil svojom profinjenošću. Dugo traje te je idealan stilski dodatak i kad se osuši.

FOTO: Unsplash

Posebno dobro funkcionira u svečanim prilikama. Ukoliko dolaze gosti i nemate ideju kako stol i cjelokupni prostor učiniti svečanijim, buketići gipsofilije u malim vazicama, odigrat će glavnu ulogu. Jednostavno, a prelijepo.

FOTO: Pexels

Boje gipsofilije

Najčešće dolazi u bijelom izdanju i to je njeno najsvečanije ruho. No, nedavno sam dobila buket s lila gipsofilijom koji me oduševio. Ovaj buketić držim na stoliću za kavu i oduševljena sam kako je prostoru dodao na šarmu. Ovakva njena izdanja odlično će se uklopiti ako želite ukrasiti dom jer proslavljate neke posebne trenutke. I uvijek svoje goste možete ispratiti malim buketićima koji će dobiti ulogu znaka pažnje i zahvale za nezaboravne zajedničke trenutke.

FOTO: Dijana Ljubanović
FOTO: Dijana Ljubanović

AUTORICA TEKSTA

Slični članci
brunch u zagrebu

Uspješne žene otvoreno progovorile o svojim nesavršenostima

U bajkovitom okruženju najljepšeg zagrebačkog parka koji se tijekom ljeta pretvara u prostor za uživanje svim osjetilima sve je bilo u znaku breskve, ljetnog voća koje, baš poput žene kojima je ovaj brunch posvećen, osvaja svojom puninom okusa, toplom i nježnom unutrašnjosti, ali i prekrasnom vanjštinom koja plijeni pozornost i kad nije savršena.

Pročitaj