Designer Store Krug – hrvatski modni brendovi šire magiju spore mode i jedinstvnog stila

Sadržaj članka

Podijeli

Brendovi brze mode iz tjedna u tjedan serviraju nove kolekcije stvarajući sve veću potrebu za konzumiranjem trendova. Mnoge osobe se boje da će nešto propustiti ili će im promaći status trendsettera ukoliko u svojoj kolekciji nemaju novi komad koji su svježe predstavili modni giganti. Ima nešto lijepo u tom modnom hypeu, bez sumnje. No, on često donosi i pritisak, ali i proizvodi modne klonove. Stoga su mi mnogo draži manji brendovi koji kreiraju odjeću sa chic detaljima, koji imaju nešto drugačije krojeve, boje i materijale od onih koji vrište iz svakog izloga. Volim one vječne komade, klasike koji su nastali od održivih materijala s mnogo ljubavi i pažnje prema modi, čovjeku, ali i okolišu.

Zato mi pažnju privukao Designer Store Krug koji upravo dijeli ovakvu filozofiju. U svojoj preslatkoj trgovini, ušuškanoj u šarm splitskih ulica okupio je male hrvatske brendove koji stvaraju modne komade kreirane da traju i da one koji ponesu tu divnu odjeću predstave posebnima, baš onakvima kakvi jesu. To je garderoba s mnogo duše i zato je pravo bogatstvo što se ovakav koncept nalazi upravo na hrvatskom tržištu. Designer Store Krug unosi dašak mašte i jedinstvenosti u svakodnevicu, a posebne, svečane trenutke obasipava neodoljivom magijom.

Što je Krug?

Krug predstavlja cjelinu, krug prijatelja i krug dobrih ideja.

Krug čine renomirani hrvatski brendovi Chicks on Chic i Little Wonder. Baš kao taj najsavršeniji geometrijski oblik, kao ta jedna linija koja predstavlja beskonačnost svih stvari i kao ona koja je sama po sebi zasebna, samostalna cjelina, zaživio je Designer Store Krug.

Osnovale su ga prijateljice i dizajnerice Margita Videtić, Katarina Bilan i sestre Štrkljević, a od 2021. vode ga sestre Emina i Selma Štrkljević. Osnovan je kako bi četvero dizajnera na što bolji način prezentiralo svoj rad domaćim i stranim klijentima. U ovoj dirljivoj priči o obitelji i prijateljima oni provode dane u ovom prekrasnom prostoru unutar Dioklecijanove palače, provode vrijeme sa svojim klijentima, uče ih o svojim kolekcijama, dijele inspiracije, a istovremeno uče i od svojih klijenata.

Interijer trgovine

Interijer trgovine je posebna priča za sebe. Trgovina je smještena u prostoru ukrašenom romaničkim lukovima i zidovima koji datiraju još iz antičkog doba. No, u ovom klasičnom i srednjovjekovnom prostoru može se pronaći i maslinovo drvo podrijetlom iz obiteljskih maslinika, a svaki komad namještaja ručno je izrađen. Upravo to specifično okruženje daje trgovini osjećaj galerije, a u njoj kolekcije dizajnera mogu zaživjeti na najbolji mogući način.

Svake godine dizajneri surađuju s mladim hrvatskim umjetnicima, stoga, osim originalnih brendova, ovdje možete pronaći i radove drugih hrvatskih dizajnera i umjetnika. Tako osim modnog dizajna, u Krugu možete pronaći i ilustracije, fotografije i ručno rađenu keramiku.

Prekrasne dizajnerske komade možete i naručiti putem njihove web trgovine i nagraditi se umjetnošću koja umjesto vas, priča priču o svemu što vas čini baš takvima kakvi jeste.

AUTORICA TEKSTA

Slični članci