Boutique hotel Adèle & Jules – mjesto gdje stil susreće povijest u srcu Pariza

Sadržaj članka

Podijeli

Pariz je drugo ime za romantiku i eleganciju. Stoga je važno ugoditi sebi i prirediti si magičan boravak u gradu svjetlosti. Prekrasan pogled, dašak glamura, stil koji spaja starinski chic i modernost, ukusni francuski zalogaji upotpunjeni finim vinima i fotogeničan interijer, čine tek djelić slagalice koja će vas inspirirati i koja je potrebna da ispunite sva svoja očekivanja tijekom putovanja u Pariz.

Veliku ulogu u ovoj priči zasigurno igra i smještaj pa je važno pomno odabrati mjesto koje će vam pružiti udobnost i ušuškanost kao u filmu. Boutique hoteli su idealan izbor za odmor koji odiše profinjenošću i ugodom. Moj apsolutni favorit je Hotel Adèle & Jules.

Hôtel Adèle & Jules – pariški šarm i dobra energija

Iako se nalazi tik uz Boulevard Grands, on je uvučen u maloj mirnoj ulici među stambenim zgradama. Krase ga 4 zvjezdice i neposredna blizina katedrale Notre Dame. Naime, Hôtel Adèle & Jules zapravo su dva odvojena hotela udaljena 6 metara jedan od drugoga. Oba imaju 6 katova i ukrašeni su nevjerojatnim bojama i dezenima, što je osmislio izvrsni dizajner interijera, Stephane Poux.

Biti u Hôtel Adèle & Jules čini da se osjećate kao da živite u pravom pariškom susjedstvu. Nemate dojam turističke atmosfere. Sobe su ukrašene raznim bojama koje stvaraju poseban ugođaj. Ružičasta je nevjerojatno fotogenična i pozitivna. U njoj je nemoguće biti loše volje.

Neki sadržaji hotela Adele & Julesa uključuju bar, sobu za doručak, fitness teretanu i besplatni wifi. Tu možete uživati i u čitanju knjiga uz mirisnu šalicu čaja okruženi energijom toplog doma.

Mnogi pozitivni komentari gostiju se odnose upravo na toplu atmosferu i indivialistički pristup svakome ponaosob tko poželi provesti svoj odmor u ovom hotelu.

Odavde je lako isplanirati bogat itinerar jer je smjesšten u blizini svih važnih znamenitosti i područje je baš prikladno za razgledavanje muzeja, izložaba i otkrivanja tajni Pariza! Tu je i vrlo raznolik asortiman restorana poredanih u samo nekoliko blokova oko hotela.

Lako se možete prepustiti klasičnoj francuskoj kuhinji, španjolskim tapasima, talijanskoj pasti, tajlandskim i kineskim jelima, kao i slatkišima! U blizini se nalazi i vrlo šarmantan, mali vinski bar Pas de Loup. Ovo je idealno mjesto ako tražite živahnu energiju te dobro vino i sir.

Noćenje u Adèle & Jules iznosi oko 250 eura, ali doživljaj je neprocjenjiv. Ako želite svoje putovanje u Pariz pretvoriti u sladak život nalik onome kako ga žive lokalci, ali s najboljim dekorom i posebnim stilskim akcentima, hotel Adele & Jules je mjesto gdje biste trebali biti baš za svoj gušt.

FOTO: Adèle & Jules

AUTORICA TEKSTA

Slični članci