Američka manikura je ljetni hit! Francuska manikura dobila je konkurenciju.

Sadržaj članka

Podijeli

Društvene mreže je preplavio novi stil manikure koji prijeti da će pokoriti francuski. Riječ je o prirodnom izgledu s mnogo sjaja. Dolazi iz Sjeverne Amerike i logično – nosi ime Američka manikura.

Osobe od stila ne robuju trendovima već ih prilagođavaju sebi. Dobro znaju koliko je vremena, proučavanja, ali i osluškivanja sebe važno kako bi se kreirao osobni potpis. Složen je to posao, ali istovremeno zabavan i oslobađajući. Zato je važno njegovati ga i nadograđivati iz godine u godinu. No, osvježenje je uvijek dobro došlo pa tako i nove ideje za manikuru koja govori toliko o nama. Američki stil manikure idealan je za ljetne, romantične kombinacije, a s oduševljenjem su ga prigrlile i osobe koje moraju poštovati elegantan i pročišćen dress code na poslu.

Kako izgleda i kako se radi “američka manikura”

Važno je napomenuti kako Američka manikura nije novost. Sada je samo dobila svojih novih pet minuta. Naime, američka manikura imala je svoj poseban trenutak tijekom devedesetih, a mogla se često vidjeti na noktima slavih dama Hollywooda.

U osnovi je to francuska manikura s vrhovima obojenim u manje intenzivnu bijelu boju s prirodnijim tonom kože koji je baza. Odličan način da se to postigne  jest da se prvo ispolira bijeli nokat, a zatim se nanese neutralna nijansa preko cijelog nokta, uključujući i bijeli dio. Ova tehnika daje lijepi, mekani izgled, bez velikog kontrasta u nijansama ili boji nokta.

Osnovna razlika između francuske i američke manikure je u vrhu nokta. Vrh francuske manikure njena je ključna značajka; obično je debeo i istaknut, dok se vrh američke manikure zamagljuje u podnožju s manje jasnom linijom. Jedna od glavnih prednosti američke manikure je neprimjetan ponovni izrast. Uz suptilnost boja, rast prirodnog nokta lako se stapa s manikurom, omogućujući joj da traje duže. Trik je koristiti mali kist s malom količinom sredstva za uklanjanje laka ili acetona na čekinjama i nježno klizite njime duž linije vrha, tako da izblijedi u dnu nokta. Za deblji vrh koji prelazi u nokat, upotrijebite spužvicu za šminkanje i nježno tapkajte po slobodnom rubu nokta prljavo bijele boje.

Američku manikuru možete dodatno razigrati nekim drugim pastelnim nijansama koje nisu nužno nude. Za bazu možete uzeti svijetle boje lavande ili menta zelene, a da pritom zadržite cjelokupni izgled suptilnim. Alternativno, upotrijebite ovakav pristup na jednom ili dva naglašena nokta – jedan ili više nokata možete ukrasiti detaljima sa šljokicama, geometrijskim oblikom ili grafikom; ili završite s mat ili svjetlucavim premazom.

Mnogi će reći kako francuska manikura djeluje pomalo zastarjelo i manje je prikladna za svakodnevicu (s čim bih se osobno složila), dok se američka manikura čini elegantnijom, čišćom i svježijom. Također, dobro funkcionira na svim duljinama noktiju. Moj favorit su kratki, četvrtasti vrhovi, ali moguće je nositi i zaobljene ili bademaste vrhove. Nakon četiri dana nošenja, nokti i dalje izgledaju savršeno s netaknutim vrhovima i prirodnom, nosivom podlogom.

Odaberite svoju omiljenu varijantu koja najbolje pristaje vašim noktima i vašem stilu. Uživajte u promjeni i beauty osvježenju. Neka vas vodi vaša mašta.

Slični članci