Zombijana otvara izložbu ‘Revolucija, dok mirišem baš lijepo’ u zagrebačkoj Kinoteci

Sadržaj članka

Podijeli

Vizualna umjetnica Andrijana Vešović koja stoji iza popularnog profila Zombijana otvara izložbu ‘Revolucija, dok mirišem lijepo’ u Kinoteka Baru,u ponedjeljak 4. lipnja s početkom u 19 sati.

Tema izložbe je žena i sve ono što vas asocira na ženu, ‘od šnale do ženskih prava’ navodi Zombijana na svom Instagram profilu.

Ilustracije će pratiti upravo teme koje će biti prisutne i na popratnoj radionici, a svi radovi bit će dostupni na prodaju licitacijom. Prihod od svih radova bit će doniran lokalnoj organizaciji.

Teme društvenog značaja čest su izvor Zombijaninog stvaranja svojih ilustracija te svojih, gotovo 250 tisuća pratitelja na Instagram profile, potiče da progovaraju o mentalnom zdravlju, ženskim pravima, radu na sebi i međusobnim odnosima.

Humanitarna izložba ‘Revolucija, dok mirišem baš lijepo’ Zagreb otvara kao peti grad u nizu Zombijanine izložbene turneje. Prva izložba otvorena je u Sarajevu gdje je prikupljeno  3.305,20 KM (konvertibilnih maraka) za Sigurnu kuću Sarajevo. Druga je bila u Banja Luci s ukupnim prihodom 2.909,90 KM za Sigurnu žensku kuću.

Izložba je posjetila i Beograd, a prije Zagreba još će Zombijana svojom humanitarnom izložbom obogatiti i Novi Sad.

Kinoteka bar prepoznato je mjesto koje njeguje umjetnost – od interijera do programa izvođenja. Do sada su ugostili brojne mlade umjetnike, a svakog umjetnika možete pronaći u prostoru Kinoteke u vidu njegove fotografije, slike, ilustracije ili ručnog rada. Upravo je Kinoteka bar zagrebačke obožavatelje Stjepana Jimmyja Stanića počastila njegovom prvom izložbom ručnih radova

AUTORICA TEKSTA

Slični članci