Yola: Nagrađivana glazbenica čije pjesme osnažuju žene i vrijedi ih slušati na repeat

Sadržaj članka

Podijeli

Yola je pjevačica iza koje stoje dva fascinantna albuma i jedinstven, dubok glas koji očarava na prvo slušanje. Ima snažan raspon i odličan smisao za fraziranje, a glazba koju izvodi je mješavina utjecaja countryja, soula i bluesa. Iako je rođena u Bristolu, u Engleskoj, njena glazba kao da je doplovila s američkog juga. Ne čudi stoga što je 2020. šest puta nominirana za eminentnu nagradu Grammy od kojega je jednog i osvojila za najbolji album Americana žanra, a godinu dana ranije je četiri puta nominirana za istu nagradu, uključujući onu za najbolju novu izvođačicu i debitantski album Walk Through Fire.

Otkako se pojavila na sceni ne prestaje dobivati pohvale kritičara za svoj rad. Bez sumnje, riječ je o talentiranoj i zanimljivoj umjetnici koja ima puno toga za ponuditi i svakako je vrijedi poslušati ako uživate u dubokoj, emotivnoj glazbi.

Karizmom dodatno naglašava snažnu scensku prisutnost i posebno je upečatljiva po svojim energičnim i dinamičnim nastupima uživo. Tekstovi njenih pjesama su snažni, emotivni i angažirani, a piše o temama koje su joj osobno važne na način koji je iskren i autentičan.

Moj favorit je “Stand for Myself” – album koji se sluša na repeat

Yolin album “Stand for Myself” kolekcija je originalnih pjesama koje prikazuju njezinu jedinstvenu mješavinu utjecaja countryja, soula i bluesa. Album je objavljen 2020. godine i jednako oduševio i publiku i kritičare.

Neke od istaknutih pjesama na albumu uključuju “Stand for Myself”, moćnu himnu o samoosnaživanju i vlastitoj vrijednosti; “Faraway Look”, baladu o čežnji za nekim tko je nedostižan; i “Diamond Studded Shoes”, optimističnu pjesmu o pronalaženju vlastitog puta i otporu da itko drugi diktira vaše izbore.

Sve u svemu, “Stand for Myself” je snažan i kohezivan album koji prikazuje Yolin talent kao autorice tekstova i izvođačice. Pun je emocionalno snažnih tekstova, a glazba je delikatno osmišljena i izvedena s mnogo emocija. Ako uživate u dubokoj, emotivnoj glazbi s country i blues prizvukom, ovaj album svakako vrijedi poslušati.

Je li Yola potencijalna feministička ikona

Mnogi Yolu vide kao feminističku ikonu novog vremena zbog tema osnaživanja i samopoštovanja koje su prisutne u njezinoj glazbi i tekstovima. Mnoge Yoline pjesme bave se pitanjima roda i nejednakosti, a ona je otvoreno govorila o svojim iskustvima koje je proživjela kao žena u glazbenoj industriji. Na primjer, u intervjuu za Rolling Stone, Yola je govorila o važnosti osobnog predstavljanja i izazovima s kojima se susrela kao umjetnica.

AUTORICA TEKSTA

Slični članci