Wednesday: Je li ovo serija vrijedna binge watchinga

Sadržaj članka

Podijeli

Obitelj Addams oduševljava generacije ljubitelja horor filmova. No, njihove pametne dosjetke, crni humor i stil, prerastao je granice žanra. Oni su jednostavno dio kulture koji poštuješ bez obzira jesi li pobornik romantičnih komedija, akcije ili trilera. O modnom utjecaju da ne govorimo. Crna odjeća, odvažan i samouvjeren stav i pletenice, postale su gotovo must have odjeća alternativnih djevojaka koje ne vole biti dio mase. Lako je zaključiti kako je utjecaj ove zastrašujuće obitelji ogroman, a publika ih voli u svim TV formatima.

Bilo u obliku klasičnih TV serija ili igranih filmova, ljudi se ne mogu zasititi ove jezive obitelji. Najnovija serija koja u središte pozornosti stavlja Wednesday, ovih je dana oborila rekorde gledanosti.

Matriarch Morticia i vatreni Gomez možda su razlozi zbog kojih su neki obožavatelji toliko zainteresirani za priču o njihovom posjedu, ali najstarija sestra Addams je ta koja je zaokupila pozornost gledatelja: Wednesday. Iako ju je u prošlosti savršeno odigrala Christina Ricci, štafeta je predana mladoj glumici po imenu Jenna Marie Ortega. Pitaju se mnogi je li baš ona dobar izbor za prikladna za ovu drsku darkericu?

Radnja

Na samom početku vidimo eksterijer srednje škole Nancy Reagan i vibrantne hodnike pune tinejdžera koji se bore za svoje mjesto u hijerarhiji. U šetnjama se ističe Wednesday Addams, odjevena u crno za razliku od svojih šarenih kolega. Hoda niz hodnik i pronalazi brata Pugsleya strpanog u ormarić s jabukom u ustima, oslobađajući ga doživljava vizije i otkriva tko mu je to učinio, iako on ne želi otkriti tko su krivci za njegovo maltretiranje.

FOTO: Screenshot

Wednesday (Jenna Ortega) je napokon uspjela. Nakon što su je previše puta izbacivali iz srednje škole (njezin posljednji prekršaj bio je bazen pun pirana koji je ubacila dok je  plivački tim imao trening), konačno je premještena na neko “prikladnije mjesto”. Gomez i Morticia (Luis Guzmán i Catherine Zeta-Jones) odlučuju je poslati u internat koji su i sami pohađali, Nevermore Academy.

Sada Wednesday može biti među onima koji su “kao ona”, a pod tim se misli na vukodlake, vampire i svakakva druga nadnaravna stvorenja, unatoč tome što Wednesday sama nije ništa od toga već se s vremenom suočava sa svojim natprirodnim moćima. Tamo su oni koji su izopćeni, neshvaćeni i drugačiji.

Ali baš kad se pomirila sa svojim novim životom u Nevermoreu, Wednesday shvaća da se događa nešto ozbiljnije od njezinog flagrantnog nepoštivanja autoriteta: ubojstvo. Ono što je važno jest činjenica da je Wednesday možda jedina osoba na akademiji koja može pomoći u rješavanju misterioznih smrti koje se neprestano događaju.

Tko je u glumačkoj postavi Wednesdaya?

Osim sjajne Jenne Ortega Wednesday Addams, Catherine Zeta-Jones glumi njezinu majku Morticiju, a Luis Guzman oca Gomeza. Gwendoline Christie iz Igre prijestolja također se pojavljuje kao ravnateljica škole, koja se svađa s obitelji Addams zbog svoje osobne prošlosti s Morticijom, starom kolegicom iz razreda. Ono što je posebno zanimljivo, Christina Ricci, koja je obilježila lik Wednesday u filmovima Barryja Sonnenfelda, također nosi jednu od glavnih uloga.

Ima li sličnosti s ostalim Obitelj Addams adaptacijama

Wednesday je serija koja se više uklapa u feelgood serije koje gledate bez mnogo razmišljanja, kako biste se ušuškali i opustili. Utoliko se razlikuje od nekih Obitelj Addams starijih adaptacija gdje smo navikli na više mistike, napetosti i mraka. Ovo je priča koja je u rangu slatkih tinejdžerskih serija koje voli mlađa populacija. Glavna glumica je uvjerljiva u svojoj glumi, na pitak način iznosi dubokoumne misli o društvu, kao iz rukava sipa kritike na račun društvenih mreža, pronicljiva je kada su međuljudski odnosi u pitanju, ne podnosi banalnost te nosi priču na svojim leđima i to radi s lakoćom.

Sve u svemu, jedna simpatična serija idealna za skratiti vrijeme kada vam je potreban bijeg iz realnosti.  

AUTORICA TEKSTA

Slični članci