Vrijeme između krojenja: Evo zašto je knjiga koju potpisuje María Dueñas svjetski bestseller

Sadržaj članka

Podijeli

Kratki zimski dani i duge noći hladnim nas prstima polako uvlače u naše domove. Vrijeme se nakon blagdana dodatno uspori, a magla se šulja oko prozora, stvarajući sjetnu atmosferu. Ne bije siječanj, uzalud, glas o najdužem i najdepresivnijem mjesecu u godini. Ipak, uvijek postoje načini kako ga učiniti boljim, ljepšim ili barem podnošljivijim. Na pauzu stavite društvene mreže na kojima se čini kako su jedni otputovali u Budimpeštu i Beč, a drugi na Maldive i Zanzibar, a samo ste vi ostali kod kuće. Neka vaš početak godine obilježi briga o sebi uz svakodnevno ispijanje čaja s puno limuna i meda, svježe oprana omiljena dekica i knjiga u ruci koja će vas potpuno izolirati od stvarnosti onoliko vremena koliko vi poželite i odvesti vas u svjetove za koje niste ni slutili da postoje.

Moj početak godine je obilježila knjiga Vrijeme između krojenja španjolske autorice Maríe Dueñas. Radnja me potpuno zaokupirala i jasno mi je dala do znanja zašto je ova knjiga svjetski bestseller, zašto je po njoj snimana serija i zašto je autorici donijela toliki ugled.

FOTO: Školska knjiga

Vrijeme između krojenja – radnja koja spaja povijest, intrige, modu i ljubav

Knjiga je prva autoričina objavljena romansa koja je smještena u period Španjolskog građanskog rata, a prati priču španjolske modne dizajnerice Sirije, koja odlazi u Tangier u Maroko s voljenim muškarcem. Situacija postaje sve napetija kada glavna junakinja otkriva tajnu iz prošlosti svoje obitelji. A ono što će vas ugrijati, dodatno obogatiti vaš vokabular i raspiriti maštu jesu čarobni opisi Tangiera. Autoričino vješto ispreplitanje španjolske i marokanske kulture, s lakoćom će vas preuzeti i otisnuti na šareno putovanje iz mašte u svijet koji ćete kreirati uz pomoć njene impozantne vještine pripovijedanja.

Vrijeme između krojenja roman je vrijedan čitanja, pogotovo za one koji vole avanture, tajne i ljubavne priče s elementima mode. Otkrit ćete brojne zanimljivosti koje niste čitali u školskim udžbenicima, a vezane su za Španjolski građanski rat i njegove posljedice do kraja Drugog svjetskog rata.

FOTO: Unsplash

Dinamika knjige Vrijeme između krojenja

Roman počinje sporo, ali tempo, kako odmiče radnja, postaje brži i primamljiviji. Na privlačan način autorica povezuje povijesne i izmišljene likove kako bi stvorila dobru i uzbudljivu priču, kao i početnicu o španjolskoj povijesti. Radnja ovog romana je fascinantna, priča izvrsna, a likovi zanimljivi i privlačni koji se uvuku pod kožu.

Možda ćete poželjeti odustati kada shvatite da knjiga ima više od 500 stranica i pomislit ćete da nemate vremena, ali neka vas to ne obeshrabri jer život glave junakinje Sire, pobrinut će se da s nestrpljenjem otkrivate dio po dio njene priče koja će vas još dugo nakon čitanja ostaviti pod snažnim dojmom. Svijet špijunaže koji se isprepliće s njenim modnim stvaranjem, slomljeno srce, izdaja i borba, pa red izazova koje donosi podzemlje, nacisti, političke zavjere i nebrojene spletke, potpuno će vas preuzeti. Za mene, ovaj roman zaslužuje čistu desetku. Knjigu možete naručiti u web trgovini Školske knjige, a u web trgovini Fraktura izdavaštva, upakirana je uz knjigu Vjernost, Marca Missirolija u zanimljiv Ljubavni paket pa je ujedno i odlična ideja za poklon.

Slični članci