Villa Aurania: Predivna vila u podnožju Učke za odmor iz snova

Sadržaj članka

Podijeli

Postoji barem milijun razloga za odabrati Istru kao destinaciju savršenog vikend getawaya. Mnogo je tu detalja za zadovoljstvo; od pitoresknog pogleda, vrhunskog vina do ljekovitog maslinovog ulja koje se može naći u mnogim selima. Ne trebate veliki plan za uživanje u Istri, samo trebate sjesti u auto i blažena energija mediteranskih mjestašaca će se pobrinuti za vas.

Nedaleko Opatije, prvo selo u podnožju Učke, selo Vranja, u svom je naručju ušuškalo kamenu ljepoticu, predivnu vilu staru 123 godine. Riječ je o Villi Auraniji, čiji ime, prevedeno s grčkog znači mjesto obavijeno nježnim povjetarcem. I uistinu je tako. Miris lavande nošen vrtlogom zraka, učinit će da se osjećate kao u posebno osmišljenoj bajci, samo za vas. Sva osjetila ovdje ožive.

Dok ispijate kavu u sjenici

Uokvirena mediteranskim biljem, privlači na stotine leptira koji stvaraju nježan okvir oko kuće svojim krilima, praveći za vas poseban performans, dok ispijate kavu u sjenici. Sve je pomno osmišljeno da je sve ono što pričinja zadovoljstvo istinskim hedonistima, na dlanu. Sunčalište ispred kuće s udobnim ležaljkama, jacuzzi, vanjsko kameno ognjište i raskošan hlad, prava su oaza mira. Nakon radnog tjedna i svih intenzivnih podražaja, ovaj ambijent je pravo ljekovito iskustvo.

Interijer koji spaja tradiciju i modernost

Unutrašnjost je spoj tradicije i posljednje tehnologije. Kamena kuhinja s dnevnim boravkom i svim potrebnim kućanskim aparatima, mali je raj za one koji obožavaju kulinarstvo. Uz moderno osvježeni tradicionalni namještaj od punog drveta, uživat ćete u pripremi svojih omiljenih specijaliteta u prostoru uređenom u stilu provansalskih kuća.

Sobe su udobne i uređene s mnogo ukusa i profinjene estetike. No, niti jednog trenutka se nije izgubio starinski šarm i autentičnost istrijanskih običaja. Shabby chic doslovno će vam se uvući pod kožu.

U kupaonici je sauna pa zaljubljenici u wellness neće morati putovati do gradskih SPA centara. U ovoj chic kamenoj kući, sve je osmišljeno za raskošno uživanje.

U dvorištu ćete zaboraviti na vrijeme

Mislilo se i na najmlađe pa su u dvorištu smještene drvene igračke, uglavnom didaktičke, kreirane za zabavu cijele obitelji i rukom oslikane. Tu se vrijeme s lakoćom zaustavlja.

A prava poslastica tek slijedi kada otkrijete ljuljačke, hammock s baldahinima, bazen i pogled na prirodu koji u trenu otklanja svu težinu koju ste možda ponijeli u mislima. Ovdje nema briga, teških tema i pritiska – sve je kao u mjuziklu. Lepršavo, lagano i zavodljivo.

Konoba – čudesni kutak za hedoniste

Konoba je magija koja će vam dugo ostati u pamćenju jer čuva duh starine i toplinu, iako je u njoj temperatura uvijek oko 10 stupnjeva. Ukopana je u zemlju, a svaki detalj ima svoju svrhu. Posebno plijeni nevjerojatnim šarmom vlasnica Jasna Sichich Zuliani koja s mnogo znanja i ljupkosti prenosi tradiciju svog pranone koji je gradio ovu predivnu kamenu ljepoticu. Uz topao osmijeh ispričat će vam priče karakteristične za ovaj dio Istre i ponuditi istrijanskim delikatesama. U konobi se čuvaju pršut i sir, aromatične rakije i kvalitetna vina uz koje će se uvijek prolomiti glasan smijeh uz priče i doživljaje gostiju. Bačva za vino predstavlja stol u konobi, tu su i stari predmeti koji su nekad služili za rad, a danas za ukras, tu je i kovčeg koji čuva brojne povijesne priče, a miris gorskog bilja provlači se kroz prostor, zajedno s lomljavom svjetla.

Sve zajedno je bajka uživo koju vrijedi doživjeti, a koja nas uči o vrijednosti tradicije i ljepoti koja nas okružuje, koja je nadomak ruke, samo je treba znati uočiti.

Slični članci