Tri stvari koje će stvoriti opuštajući ambijent u vašem domu

Sadržaj članka

Podijeli

Nakon napornog radnog dana, jedino što želimo je uživanje u opuštajućoj atmosferi. Dnevni boravak je mjesto gdje u kući provodimo najviše vremena, stoga je izuzetno važno da upravo ovaj prostor bude ugodan. Postoji nekoliko jednostavnih stvari koje možete učiniti kako biste potaknuli osjećaj mira u svojoj kućnoj antistres oazi. Nećete se morati mnogo truditi već samo obratiti pažnju na nekoliko detalja i već ćete se osjećati bolje. Ovakav prostor će biti i idealan za ispijanje kava s prijateljicama, ali i ušuškano mjesto za čitanje, slušanje glazbe i jednostavno – kontempliranje.

Uključite umirujuće boje u vašu shemu uređenja

Jedan od načina za stvaranje opuštajućeg kućnog okruženja je korištenje smirujućih boja u vašoj shemi uređenja. Nježne, prigušene boje imaju umirujući učinak koji može pomoći u smanjenju razine stresa i potaknuti osjećaj mira i spokoja. Plava i zelena posebno su učinkovite u stvaranju umirujuće atmosfere, ali bilo koja boja koja čini da se osjećate opušteno dobro će funkcionirati.

Okružujući se bojama u kojima se osjećate mirno i ugodno, možete stvoriti utočište u kojem ćete uživati vi i vaša obitelj. Odaberite i prirodne, ugodne materijale, poput lana i pamuka i prepustite se mirnoj energiji koja tako slatko preplavljuje.

Iskoristite opuštajuće mirise u cijeloj kući

Neka vaš dom miriše opuštajuće i ugodno jer je to savršen način za stvaranje mirnog i smirujućeg okruženja s tako malo ulaganja.

Umirujući mirisi mogu učiniti čuda za raspoloženje i atmosferu u vašem domu. Ako želite postići taj učinak, difuzor s eteričnim uljima, svijeće ili mirisne biljke, poput eukaliptusa, mogu ispuniti vaš prostor prekrasnim smirujućim mirisima.

No, važno je odabrati prave mirise koji su umirujući, a ne previše jaki, kako biste stvorili atmosferu koja nije previše stimulativna. To je osobito važno ako imate djecu i želite stvoriti okruženje koje je pogodno za odmor i opuštanje.

Jedan od mojih omiljenih mirisa za raspršivanje je Thieves. Miris očaravajućeg ružmarina, cimeta i klinčića koji se osjeća kad koristim Thieves čini moj dom toplim i ugodnim. Kao da su na stolu uvijek topli kolači. Štoviše, Thieves ulje ima pozitivne učinke na imunološki sustav, što je dodatni bonus za vašu obitelj!

Svedite nered na minimum kako biste smanjili razinu stresa

Jedan od najboljih načina za stvaranje opuštajućeg okruženja u svom domu je smanjiti nered. Kada naš životni prostor postane pretrpan, teško je pronaći stvari i osjećamo se preplavljeni. To može dovesti do povećane razine stresa i tjeskobe. Uklanjanjem nereda iz vašeg doma možete pomoći smanjiti stres i stvoriti opuštajuće okruženje.

Sređivanje svog doma ne mora biti veliki projekt. Postoji nekoliko jednostavnih načina da se riješite nereda. Prvo, riješite se svih nepotrebnih stvari koje ne koristite ili ne trebate. Drugo, organizirajte svoje stvari na način da ih je lako pronaći i pospremiti. Na kraju, redovito održavajte svoj životni prostor čistim. Dobra organizacija i vraćanje stvari na njihovo mjesto, uz svakodnevno održavanje čistima površine, učinit će da vaš dom uvijek bude prekrasna oaza mira i zadovoljstva.

FOTO: Unsplash, Pexels

Slični članci