The War and Treaty – bend koji sam slučajno otkrila i potpuno se zaljubila 

Sadržaj članka

Podijeli

Potpuno slučajno složena playlista na Spotifyju koja je spajala pjesme u stilu kakvom inače volim, otkrila mi je jedno pravo čudo s primjesama gospela, bluesa, soula, rock’n’rolla i countryja. Riječ je o bendu The War and Treaty koji me osvojio na prvo slušanje pjesme Hustlin, a koja je zapravo kolaboracija s Jerryjem Douglasom i Chrisom Eldridgeainijem. Čini se kako je ovaj spoj glazbenika iznjedrio uspješnu formulu za kvalitetnu pjesmu iz koje pršte emocije i snažna energija puna boli, ljubavi, katarze, profinjenosti i strasti. Tako topao i karizmatičan glazbeni potpis s lakoćom me uvukao u svoj svijet. Nakon što sam više puta preslušala Hustlin, krenula sam istraživati tko su oni zapravo, kakva se to ekipa krije iza tako dobre glazbe i kakav im je cjelokupni opus.

 

Dvojac koji stvara magiju - Tanya i Michael Trotter

Posebno je zanimljivo što The War and Treaty čine supružnici Michael and Tanya Trotter. Ovaj dvojac stvara magiju koja hipnotizira. Povezala ih je glazba, a velika ljubav spasila od najveće nevolje. Oni su još jedan dokaz kako velike stvari nastaju iz velike ljubavi i boli. Izdigli su se sa samog dna i danas žive ljepotu sna koji se rijetkima ostvaruje. Sada, tako skladni i podržavajući, svoju su ljubav pretočili u harmonije o kojima će se tek pričati.

Naime, Michael se borio s PTSP nakon što se kao ratni veteran vratio s Bliskog Istoka. Iza njega i Tanye je težak period borbe s njegovim teškim psihičkim stanjem u kojemu je čak želio napustiti ovaj svijet. Tanya ga je zamolila da ga voli još 5 minuta kako bi mu pokazala da život može biti i drugačiji. I uistinu su i uspjeli. Sada žive svoju veliku ljubav i dijele je s ljudima koji cijene njihovo stvaranje. Stoga ovaj bend nosi prelijepu poruku borbe i optimizma gdje je sve moguće ukoliko imaš pored sebe razumijevanje, podršku i ljubav koju si i sam spreman dijeliti.

Nižu nagrade, sjajne suradnje i albume

Danas su iza ovog dvojca albumi Healing Tide, Hearts Town i Love Affai, brojni festivali, a nižu se i nagrade – 2019. su osvojili Americana Music Honors & Awards, a godinu dana kasnije proglašeni su za najbolji novi bend od strane Folk Alliance Internationala. Velika čast im je pripala 2021.,  kada su održali svoj debitantski nastup na Grand Ole Opryu uživo s pola milijuna pregleda u manje od 24 sata, a nastupili su zajedno s Dierksom Bentleyem na 56. dodjeli nagrada Academy of Country Music i potpisali ugovor za Universal Music.

Poruka da se sve može preživjeti, njihova karizma, baršunasti, moćni glasovi i ljubav jedno prema drugome i prema glazbi, izdvajaju ovaj dvojac u moru novih glazbenih imena. Uz jake gglazbenike pored sebe kao što su Al Green, Emmylou Harris, Elvis Costello, Mumford pa i John Legend, čini se da je pred The War and Treaty blistava budućnost. A sada je vrijeme za izgubiti se u njihovim pjesmama.

Slični članci