Svjetska premijera zombi komedije ‘Šalša’ na Pulskom filmskom festivalu

Sadržaj članka

Podijeli

Uoči svjetske premijere na 71. Pulskom filmskom festivalu, objavljena je prva najava za dugometražnu igranu komediju s elementima horora, „Šalša“ redatelja Dražena Žarkovića te producenata Damira Terešaka, Ane Grbac i Nikoline Vučetić Zečević.  Zabavan film o velikoj invaziji zombija na mali dalmatinski otok s plodnim rajčicama natječe se za Zlatnu arenu, a pulskoj publici predstavit će se u utorak, 16. srpnja u kinu pod zvijezdama u pulskoj Areni.

„Veliko je zadovoljstvo premijerno prikazati film u Puli. Arena je je najljepše ljetno kino koje možete zamisliti, a ‘Šalša’ nudi sve ono što bi ljetni film trebao imati – smijeh, romantiku i puno prolivene krvi“, izjavio je redatelj Dražen Žarković, dok je producentica Ana Grbac dodala:

„Već sam prvoga dana snimanja rekla ekipi da im znoj i suze ne mogu obećati, ali da će krvi biti koliko zažele. Šalu na stranu, ovo nije bio jednostavan film za snimiti, kao što nijedan film na otoku nije jednostavno snimiti. Cijela ekipa uložila je golemi trud kako bi publika u Areni, a kasnije i u brojnim kinima, mogla uživati u kombinaciji humora i strave.“

U središtu zombi komedije „Šalša“ je Vatroslav (Momčilo Otašević), vječiti student koji u Zagrebu ostane bez posla i smještaja te prihvati ponudu da dođe na izolirani dalmatinski otok Mala Glava pomoći u berbi rajčica. Tamo upoznaje stomatologinju Irenu (Ivana Gulin) i simpatičan „domaći svit“, no nakon „fešte od poma“ brzo postane svjestan da Mala Glava skriva mračnu tajnu zbog koje je najbolje – bježati.

„Kada su me nazvali i ponudili ulogu u otočnoj komediji, bio sam jako zadovoljan. Onda su počeli spominjati zombije i eksplozije, pa sam se malo iznenadio. A kada su mi rekli da se moj lik zove Vatroslav i pritom je još student, znao sam da je ovo ponuda koja se ne odbija. Jednostavno je riječ o ulozi kakav dosad nikada nisam imao“, kazao je glavni glumac Momčilo Otašević.

Uz Momčila Otaševića i Ivanu Gulin, u filmu glume i Snježana Sinovčić Šiškov, Milica Janevski, Ljubiša Savanović, Slavko Sobin, Damir Markovina, Ecija Ojdanić, Donat Zeko i drugi.

Redatelj je Dražen Žarković, a koscenaristi Ivan Turković Krnjak i Maja Todorović. Direktor fotografije je Saša Petković, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, slikarica maske Jasmina Lilić, montažer Saša Karakaš Šikanić, dizajner zvuka Ognjen Popić, a snimatelj zvuka je Zoran Maksimović.

Producenti zombi komedije „Šalša“ su Damir Terešak i Ana Grbac iz Maxima film te Nikolina Vučetić Zečević. Film je nastao u koprodukciji s producentskim kućama Biberche productions (Srbija), Far Film Production (Crna Gora), Bitter Frame Production (Crna Gora), Iskra Film (Srbija), PALCHICA Productions (Bosna i Hercegovina) i Nomad film (Bosna i Hercegovina). Proizvodnju filma koji je sniman na brojnim lokacijama na otoku Šolti i manjim dijelom u Zagrebu, podržao je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC). Nakon svjetske premijere u Puli, „Šalša“ će tijekom ljeta imati posebne projekcije u odabranim ljetnim kinima, a u distribuciju po kinima diljem Hrvatske kreće 5. rujna

AUTORICA TEKSTA

Slični članci
Baby Lasagna_and I

Što mislite o novoj pjesmi Baby Lasagne?

Glazbeni projekt Baby Lasagna, iza kojeg stoji mladi glazbenik Marko Purišić iz Umaga, nastao je iz potrebe tekstopisca i glazbenika da umjesto prema uputama naručitelja stvara glazbu po vlastitom ukusu.

Pročitaj