Putovanje u Sloveniju: Vila Planinka je mjesto za idiličan zimski odmor

Sadržaj članka

Podijeli

Slovenija je prekrasna zemlja tijekom cijele godine, a posebno je lijepa u zimskoj sezoni. Ovdje ćete imati priliku uživati u ljepotama Julijskih Alpa, uključujući prekrasne planine, šume i čiste rijeke. Tu će vas potpuno očarati zimske sportske aktivnosti, poput skijanja, snowboardanja, jahanja ili penjanja. Ovdje ćete se zabaviti i uživati u magiji najčišće prirode u Europi.

Autentično dizajniran boutique hotel

Slovenija je kao stvorena za kreiranje zimske čarolije kakvu smo oduvijek zamišljali gledajući filmove i čitajući bajke. Zimski weekend getaway u ovoj bajkovitoj zemlji, u boutique hotelu je idealan način za opuštanje i uživanje u prekrasnoj prirodi.

U ušuškanom kutku Julijskih Alpa, smještena je nevjerojatno privlačna Vila Planinka koja je od Zagreba udaljena svega 2 i pol sata vožnje. Privatnost i mir koju nudi ovaj autentično dizajniran boutique hotel kapaciteta 23 sobe, kreira intimniju i privatniju atmosferu od velikih hotelskih lanaca. Ovdje ćete se osjećati kao da ste u svojem vlastitom domu i uživati u miru i tišini.

Jelovnik inspiriran tradicijom i prirodom

Osim što je pravo estetsko čudo, u Villi Planinki hrana je famozna. Jelovnik se neprestano mijenja i razvija pod nadahnućem prirode. Prati ga stalno rastuća vinska karta s 250 vrhunskih slovenskih vina, s naglaskom na narančasta vina iz održivih vinograda. Chef Blaž Derlink spaja svoje bogato iskustvo i mladenački entuzijazam s tradicionalnim i avanturističkim kulinarskim tehnikama koje su koristili preci davnih dana. Suvremene interpretacije tradicionalne slovenske hrane i sastojaka zadovoljavaju i najzahtjevnije “foodije”.

Održivost

Posebna pažnja je posvećena održivosti. Održivost je posljednjih godina postala popularna riječ u turizmu i sinonim za brigu za okoliš. Međutim, često zanemaren, ali važan aspekt održivosti je utjecaj gospodarske aktivnost na lokalnu zajednicu. A ovo mjesto je pametnim izborima i odgovornošću vlasnika uzelo ono najbolje od prirode, koristeći autentične materijale za autohton i skladno uklopljen ambijent i očaravajuće okuse u kuhinji, a da pritom ne šteti prirodi koja joj je i omogućila x faktor.

Zašto je Vila Planinka tako posebna?

Vila Planinka nalazi se usred slikovitog jezerskog krajolika, gdje se isprepliću tradicija i modernost. Krajolik je nekada bio ispunjen ledenjačkim jezerom, ali danas je to dolina neizmjernih prirodnih čuda i ljekovite klime. Ovdje je vrijeme usporeno i trenutak traje mnogo duže nego u gradskoj vrevi.

Odmor koji donosi doživljaj potpunog preporoda i budi prirodno stanje duha novi je luksuz u koji se kunemo.

„Održivost je za mene ostaviti mjesto potomcima u boljem stanju od onoga u kojem smo ga zatekli“, objasnio je vlasnik ville Marjan Batagelj tijekom obnove derutnog hotela iz 1938. godine. Dolaskom u Jezersku najprije se povezao s lokalnim stanovništvom, osvojio sve okolne vrhove, otkrio najskrivenije kutke mjesta i tako upoznao život koji je usko isprepleten s prirodom.

„Racionalno postupamo s otpadom i ostvarujemo cilj „nula otpada“. Gašenjem svjetla osiguravamo minimalno svjetlosno onečišćenje. Čak se i javna rasvjeta u Jezerskom gasi u 23 sata, što omogućuje nesmetano uživanje u zvjezdanom nebu. Kako biste i vi svojim putovanjem imali minimalan utjecaj na okoliš, uz vilu smo postavili punionice za električna vozila“, dodaje Batagelj.

Iz vrta do stola

Villa Planinka surađuje s obližnjim ekološkim farmama koje je opskrbljuju svježom i kvalitetnom hranom. Lokalno proizvedena hrana prolazi najkraćim mogućim putem od vrta do stola, što se očituje u domaćem i punom okusu jela. Ovdje je voda bogata mineralima iz izvora jezerske slatine u neposrednoj blizini Vile Planinka. Kako biste ojačali svoju ekološku svijest, svježa domaća pitka voda u bocama čeka vas u vašoj sobi.

Sve 23 jedinstvene sobe Ville Planinka odražavaju duboko poštovanje prema prirodi i kulturnoj baštini Jezerskog. Sobe se odlikuju odabranim prirodnim materijalima, toplinom drva i prekrasnim pogledom na planine i dolinu.

Na vama je samo da odaberete ovu ljepotu i uživate.

Slični članci