Planinska kuća Rosa Brandis uljepšat će odmor ljubiteljima zime

Sadržaj članka

Podijeli

Čarolija Bosne oduvijek je privlačila putnike iz cijelog svijeta. Njen šarm je uvijek izazovan i neodoljiv. Baš kao i njena tradicija, legende i priče koje spajaju istinu i maštu, povijest i sadašnjost. Upravo je od legende i nastalo ime jedne od najljepših drvenih kuća na Vlašići. Naime, u vrijeme austrougarske vladavine u grad Travnik, u podnožju planine Vlašić, došao je eminentni teolog, botaničar i znanstvenik, profesor Erich von Brandis. Budući da je obožavao prirodu, tako  je upravo on zaslužan za otkrivanje mnogih endemskih biljnih i životinjskih vrsta na Vlašiću. Jedna od njih je ruža koja je dobila ime po njemu, a legenda kaže da ruža Rosa Brandis samo na Vlašiću raste bez trnja i pokušate li ju presaditi u urbano područje, ona će razviti trnje. Ima nešto oporo i trnovito u toj kulturi u kojoj je utkan planinski DNA. Kao i ruže, tako i ljudi, steknu oštrice u urbanoj džungli, a u prirodi, ušuškani među planinama i šumom, opuste se i raznježe.

Zato je posve jasno da nakon gradske vreve, stresa i bodlji koje osjetimo na svojoj koži, možemo i moramo sebi priuštiti jedan raskošan odmor u prirodi koji će nas okrijepiti i osloboditi. Umirujućim ugođajem počastit će vas Kuća Rosa Brandis i priuštiti neponovljiv doživljaj.  Uz miris zime, pucketavu vatru iz kamina, pogled koji hrane šumom ovjenčane planine i razigrani ples pahuljica, sigurno ćemo uživati.

Kuća Rosa Brandis smještena je na 1504 metra nadmorske visine u naselju Galica, u čarobnom okruženju netaknute ljekovite prirode. Smještena je na izvrsnoj lokaciji uz stari glavni put, samo 14 km od Travnika, a od skijališta i turističkog naselja Babanovac je dijeli svega 6km. Zato je sada idealno vrijeme za spakirati kofere i uživati u zimskoj idili u koju možete povesti i svoje najdraže ljude.

Ova planinska kuća se sastoji od 2 etaže. Baš kao u filmu, u prizemlju se nalazi prostrani dnevni boravak i kvalitetno opremljena kuhinja, prostrana glavna spavaća soba, kupaonica s tušem i dodatni WC, hodnik i ostava. Na katu se nalazi dodatni dnevni boravak u obliku galerije, dvije dvokrevetne sobe i još jedna kupaonica s tušem. U ovom bajkovitom prostoru, važno je samo ponijeti dobru volju i prepustiti se hedonizmu. Potražite slobodne datume i bookirajte ovu bajkovitu drvenu kuću kako bi ova zim bila baš za pamćenje.

Slični članci