Omiljeni božićni filmovi (a da na popisu nije Sam u kući)

Sadržaj članka

Podijeli

Blagdani su pred vratima, a s njima dolazi i nezaobilazno gledanje božićnih filmova. Božić je vrijeme kada se okupljamo s obitelji i prijateljima i uživamo u blagdanskim običajima, a jedan od načina da se raspoloženje još više podigne jest da pogledamo neki dobar božićni film. U nastavku navodim pet filmova koji su savršeni za gledanje ovih blagdana.

“The Polar Express” (2004)

Ovaj animirani film prati djevojčicu koja počinje sumnjati u postojanje Djeda Božićnjaka, ali se to promijeni kada se uputi na putovanje Polar Expressom do Sjevernog pola. “The Polar Express” je pun prekrasnih animacija i uzbudljivih avantura, a njegova poruka o vjeri i istinskom duhu blagdana će vas oduševiti.

“Love Actually” (2003)

Ovaj britanski romantični film prati različite ljubavne priče koje se odvijaju u Londonu uoči Božića. “Love Actually” je prepun smiješnih i emotivnih trenutaka te vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima.

“Elf” (2003)

“Elf” je šarmantna komedija koja prati lutka Buddyja koji otkriva da je zapravo ljudsko dijete i odluči otići u New York tražiti svoju pravu obitelj. Njegova pozitivna energija i radost za životom sigurno će vas nasmijati i uveseliti ovih blagdana.

“A Christmas Carol” (2009)

Ovaj film je adaptacija poznate božićne priče Charlesa Dickensa o surovom i sebičnom bogatašu Ebenezersu Scrooguu koji se susreće s duhovima prošlosti, sadašnjosti i budućnosti te se na kraju pokaje i promijeni. “A Christmas Carol” je pun emocija i poučnih poruka, a glumačka postava uključuje velika imena poput Jima Carreya i Garyja Oldmana.

“It’s a Wonderful Life” (1946)

It’s a Wonderful Life je američki film snimljen 1946. godine koji govori o čovjeku imenom George Bailey koji je prezauzet da bi uživao u božićnim radostima te se na kraju suoči sa svojim prezirom prema blagdanu. Film prati njegovo putovanje dok mu se pokazuje što bi se dogodilo da nikada nije bio rođen te ga inspirira da cijeni ono što ima i da se zahvali na tome.

Slični članci