Old Money estetika: Otmjeni stil koji je ponovno proslavila generacija Z

Sadržaj članka

Podijeli

Društvene mreže već neko vrijeme bruje o starom-novom stilu kojega obožavaju mlađe generacije, a u svakodnevnu modu uvode privlačnu dozu otmjenosti. Ovaj pojam je postao jedan o najviše pretraživanih na TikToku, a brendovi su počeli izbacivati cijele kolekcije pune modnih komada kojima se s lakoćom može kreirati ovaj stil. Riječ je o ‘Old Money’ estetici koja je pravo osvježenje na ulicama, nakon svih onih vrećastih krojeva, ribičkih šeširića i ugly tenisica.

Što uopće znači ‘Old Money’?

Naime, Oxfordska definicija pojma  ‘ Old Money ‘ je ‘bogatstvo koje je naslijeđeno, a ne zarađeno. U skladu s tim, težnja da živite lagodnim načinom života koji vam je omogućio „stari novac“ čini se nedostižnom, s obzirom na to da se doslovno morate roditi u pravim okolnostima, s pravim prezimenom (i pozamašnim nasljedstvom), da biste to ikada postigli. Možda je to razlog zašto je estetika, barem u očima mlađe generacije, postala toliko stilski usredotočena. ‘ Old Money ‘ sada je estetski trend, a ne životni cilj.

Kako kreirati ‘Old Fashion’ stil

Klasične boje i uzorci

Osnovu ovog stila i estetike čine tamnoplavi, sivi, bijeli i zemljani tonovi. Riječ je o bojama koje nikad ne izlaze iz mode. Uzorci su jednostavni i nenametljivi, poput pruga i kariranih komada.

Osnovni komadi garderobe

To ne znači da vam treba ormar pun odijela po mjeri. Ali nekoliko visokokvalitetnih, dobro uklopljenih komada poput odijela po mjeri, finih svečanih košulja, ulaštenih cipela i bezvremenskih dodataka poput klasičnog ručnog sata ili svilene marame, može puno pomoći.

Pletiva

Dolčevite, polo veste, veste s patentnim zatvaračem, veste s V izrezom nezaobilazan su dio ‘Old Money’ estetike.

Važnost kroja i tkanine

Želite li njegovati ‘Old Fashion’ estetiku, onda želite i odjeću koja pristaje vašem tijelu kao salivena. Ovdje nema kompromisa. Odaberite najfinije materijale koje si možete priuštiti – merino vuna, egipatski pamuk, prava koža, pamuk i lan. Cilj je pronaći odjeću koja ne samo da traje, već i podiže vaš stil.

Suptilno brendiranje

‘Old Money’ estetika je baš suprotno od razmetljivog pokazivanja brendova. Radi se o suptilnosti i klasi. Odaberite kvalitetu umjesto drečavih logotipa ili uočljive marke.

Osim odjevnih komada, važno je njegovati kosu i kožu, bez napadne šminke i pretjeranih dodataka. Nježnost, čistoća i odmjerenost će tako dobro nadograditi vaš stil. Također, ključno je i ponašanje. Naučite osnove bontona, predstavite se elegantno i njegujte prirodnu znatiželju o svijetu. Budite samouvjereni bez arogantnosti. Pokažite interes za učenje i kulturu. Ponekad su ovi fini detalji ključni za postizanje ove privlačne i sofisticirane ‘Old Money’ estetike.

AUTORICA TEKSTA

Slični članci