Ljubavni romani koje vrijedi pročitati barem jednom u životu

Sadržaj članka

Podijeli

Čitanje ljubavnih romana često se opisuje kao guilty pleasure, ali čak i taj opis insinuira da nešto nije u redu s čitanjem ovog žanra ili da to nije prikladna literatura. Ipak, nije tajna da su najprodavaniji i najčitaniji romani- upravo ljubavni. Čitanjem ove literature osjećamo se bolje i opuštenije i zato nema razloga da se odreknemo tog zadovoljstva.

Kažu da žene čitaju ljubavne romane jer im oni poručuju da još uvijek postoje dobri muškarci koji nisu izmišljeni, koji su puni poštovanja, ljubavi i ljubaznosti. U ljubavnim romanima nema ograničenja što žena može činiti ili biti, a ovakve nas knjige potiču da sanjamo velike snove.

Mjesec je ljubavi i stoga je pravo vrijeme za čitanje ljubavnih romana. Izdvojila sam tri koja se ovih dana mogu naći na noćnom ormariću i svojim pričama uljepšati vrijeme ususret Valentinovu.

Indigo, Beverly Jenkins

Godinama nakon što je kao dijete pobjegla iz ropstva, Hester je slobodna žena koja živi u Michiganu kao osnovna radnica na podzemnoj željeznici. Jedne noći je zadužena da primi ozlijeđenog Galena Vachona, također poznatog kao “Crni Daniel”, jednog od najcjenjenijih željezničkih konduktera. Dok Hester njeguje lijepog i arogantnog muškarca, njihovo zajedničko vrijeme pokazuje se kao početak epske romanse. Indigo je jedan od Jenkinsinih najranijih romana koji je započeo niz bogatih povijesnih romansa koje su je uzdigle do statusa ikone.

FOTO: Pexels

Bilježnica, Nicholas Sparks

Bilježnica je na granici između suvremene i povijesne romantike. Stariji gospodin svako jutro posjećuje ženu kojoj sjećanje blijedi kako bi joj čitao iz izlizane bilježnice. Bilježnica koju čita sadrži ljubavnu priču Noaha Calhouna i Allie Nelson i detalje Alliene dileme: udati se za svog zaručnika ili odustati od svega zbog Noaha.
Govori o ljubavi, bezvremenskoj i svevremenskoj; dirljiva priča zbog koje ćemo iznova povjerovati u pravu ljubav.
Nakon Drugog svjetskog rata i povratka u Sjevernu Karolinu, tridesetjednogodišnji Noah ne može zaboraviti djevojku koju je izgubio prije više od desetljeća. Dvadesetdevetogodišnja Allie treba se udati za bogatog odvjetnika, a svejedno ne prestaje misliti na mladića koji joj je prije mnogo godina ukrao srce. Tako počinje priča o ljubavi, toliko snažnoj i dubokoj da tragediju pretvara u trijumf, ljubavi toliko moćnoj da čini čuda.

FOTO: Pexels

Ljubav je ušetala, Marisa De Los Santos

Život Cornelije Brown zauvijek se promijenio kada je Martin Grace ušetao u njezin kafić. U međuvremenu, napuštena jedanaestogodišnja Clare Hobbs traži svog oca.

On i Cornelia susreću se kada ga ona sretne u kafiću i stvore neobičnu vezu koja im pomaže da plove vodama obitelji, života i ljubavi. Složena dinamika likova čini ga jednim od najboljih romantičnih romana. Prizivanjem scena iz filmskih klasika kojima se osvjetljava tajanstvenost i čudo ljubavi u svim pojavnim oblicima, Ljubav je ušetala je nadahnuti roman očaravajućeg književnog glasa.

AUTORICA TEKSTA

Slični članci