Little Kook: Upoznajte najljepšu atensku slastičarnicu u sjeni Akropole

Sadržaj članka

Podijeli

Atena je grad koji od antičkih vremena do danas, ne prestaje fascinirati. Bogata povijest i kultura, utkane su u njen svaki detalj. Ovo je grad u kojem se tako bajkovito spajaju antička i moderna arhitektura, mirisi juga i mitologija koja u zraku nosi priče od kojih zastaje dah. Atena je grad kontrasta, jedinstvene vibre. Od Plake do Olimpa, sve nosi posebnost na koju je nemoguće ostati ravnodušan. Od energije lokalnog stanovništva, umjetnosti bez konkurencije, urbanih kutaka u kojima intelektualci bruse filozofiju do aromatičnih jela i društvenih igara koji na ulici utiskuju dušu Mediterana, a rasprave i okupljanja na trgovima su vječni podsjetnik na kolijevku demokracije.

Uz sve ove posebnosti i bisere grada, u sjeni Akropole, skriven u uskoj ulici unutar područja Psyrri u Ateni, nalazi se još jedan dragulj. Riječ je o neobičnom kafiću Little Kook. Ovo nije tek jedan tradicionalni kafić s prepoznatljivim dekorom. Ovdje očekujte neočekivano.

Little Kook je vrlo brzo postalo kultno mjesto

Little Kook Athens je bajka iz stvarnog života. S dekoracijama na temu bajke i ukusnim kolačima, ovaj je kafić popularan i među lokalnim stanovništvom i među turistima. Ovdje će vas dočekati zmajevi i ljubazno osoblje koje savršeno govori engleski.

Iako je ovaj kafić otvoren tek prije nekoliko godina, brzo je stekao brojne obožavatelje i postao kultno mjesto. Većina turista dolazi i posjećuje ga zbog ekstravagantnog uređenja, ali Little Kook Cafe stekao je svoje obožavatelje i među lokalnim stanovništvom.

Nemojte se iznenaditi ako ovdje vidite mnogo Instagrammera. Mjesto je savršeno za slikanje, a točno ispred Little Kooka nalazi se slatka uska ulica prekrivena šarenim kišobranima. Već ćete tu u zraku osjetiti sladak miris prženog šećera u zraku p omiješan s čokoladom i voćem. To je savršeno mjesto za ljubitelje fotografije i istinske hedoniste. Moram priznati da sam ovdje uživala, a svakome kome sam preporučila ovo mjesto, potpuno se oduševio.

Uređenje iz bajke

Cijelo je mjesto bilo uređeno poput otkačenog festivala, punog neobičnosti. Čak je i u toalete zabavno ući. Tu su lutke, tisuće detalja i šarenih divotica. Postoji nekoliko tematskih soba, svaka sa svojom različitom temom. Na primjer, možete odabrati Wonderland Room ili Cinderella Room. Naići ćete na kočiju Mary Poppins, osoblje je kostimirano, a posebno je zanimljivo što se kulisa i detalji ovog mjesta mijenjaju u skladu s godišnjim dobom, blagdanima i trendovima. U ovome trenutku ćete već naići na uzbudljivu kulisu složenu u stilu Noći vještica.

Raskošna hrana s bogatim kremama

Hrana je maštovito dekorirana i raskošna. Možete degustirati slatke shakeove sa šarenim krafnama, palačinke s bogatom kremom i dodacima, kolače s mnogo kreme, razne poslastice, sladolede te voćne kupove. Od pića poslužuju kavu, nekoliko vrsta čajeva, toplu čokoladu, osvježavajuća pića, vina, piva i druge napitke.

Bili ljubitelj slatkiša ili ne, ovo mjesto uistinu vrijedi posjetiti. Osjetit ćete poseban osjećaj senzacije i uzbuđenja. Ovdje je sve stvoreno od slatkoće i mašte, stoga će vam u sekundi podići raspoloženje i učiniti da se osjećate kao lik iz bajke.

Slični članci