Knjige koje će obogatiti jesenske cosy trenutke

Sadržaj članka

Podijeli

U užurbanoj svakodnevici, teško je odvojiti mirno vrijeme za uživanje u kvalitetnom štivu. Stoga je vikend idealno vrijeme za digitalni detoks i čitanje. Ušuškane večeri na terasi ili cosy kutak u dnevnom boravku za čitanje uz šalicu toplog čaja, savršene su kulise za isključiti se iz realnosti i preseliti se u svijet mašte ili usvajanje novih znanja. Izdvojila sam nekoliko naslova koji ostavljaju dubok dojam i s lakoćom vas uvode u priče koje ćete poželjeti pročitati iznova i iznova. Na ovome su se popisu našli trileri, motivacijski priručnici za uspjeh i drame uz koje ćete skratiti vrijeme i obogatiti jesenske cosy trenutke.

9. studenoga, Calleen Hoover

Fallon se želi preseliti na drugi kraj države, Ben želi postati romanopisac. Iako su se upoznali u pogrešnom trenutku, dan prije Fallonine selidbe u New York, toliko se privlače međusobno da odluče provesti cijeli dan zajedno. Tijekom tog prvog susreta dogovore se da će se sljedećih pet godina sastajati istog datuma. Pritom će voditi odvojene živote, ulaziti u nove veze, stjecati nova iskustva i sazrijevati – Fallon u New Yorku, a Ben u Los Angelesu. Fallon će za to vrijeme raditi na svojoj karijeri, a Ben napisati roman nadahnut njihovom vezom i Falloninim zanimljivim životom. Dogovor se odvija po planu sve dok jednog dana Fallon ne posumnja u Bena. Nije sigurna govori li joj Ben istinu ili izmišlja savršenu stvarnost kako bi zaplet njegova romana dobio šokantan preokret. No nijedno od njih ne zna odgovor na pitanje može li se njihova veza – i istovremeno Benov roman – smatrati ljubavnom pričom ako protagonisti završe slomljena srca.

FOTO: Unsplash

Sestre, Daisy Johnson

Nešto neizrecivo dogodilo se sestrama July i September.

Očajnički tražeći novi početak, njihova ih majka Sheela seli na drugu stranu zemlje u staru obiteljsku kuću koja ima svoj vlastiti težak život. Buka dopire iza zidova. Svjetla trepere sama od sebe. Spavanje se čini nemogućim, snovi su beskrajni.

U njihovom novom, uznemirujućem okruženju, July otkriva da se žestoka veza koju je oduvijek imala sa Septemberom – iskovana krvnim obećanjem dok su bili djeca – počinje mijenjati na načine koje ona ne može razumjeti.

Napete, fascinirane i duboko dirljive, Sestre eksplodiraju bijesom i radošću adolescencije. To je priča o bratskoj ljubavi i bratskoj zavisti koju će obožavatelji Shirley Jackson i Stephena Kinga progutati.

Sedam muževa Evelyn Hugo, Taylor Jenkins Reid

Ostarjela i povučena holivudska filmska ikona Evelyn Hugo napokon je spremna reći istinu o svom glamuroznom i skandaloznom životu. No kada za taj posao izabere nepoznatu novinarku Monique Grant, nitko nije više zapanjen od same Monique. Zašto ona? Zašto sada?

Monique nije baš na vrhu svijeta. Suprug ju je ostavio, a njezin profesionalni život ne ide uzlaznom putanjom. Bez obzira na to zašto ju je Evelyn odabrala da napiše svoju biografiju, Monique je odlučna iskoristiti ovu priliku za početak svoje karijere.

Pozvana u Evelynin luksuzni stan, Monique fascinirano sluša dok glumica priča svoju priču. Od svog puta u Los Angeles 1950-ih do odluke da napusti šou biznis 80-ih i, naravno, sedam muževa na tom putu, Evelyn razotkriva priču o ambiciji, neočekivanom prijateljstvu i velikoj zabranjenoj ljubavi. Monique počinje osjećati vrlo stvarnu povezanost s legendarnom zvijezdom, ali kako se Evelynina priča bliži kraju, postaje jasno da se njezin život prepliće s Moniqueinim na tragične i nevjerojatne načine.

FOTO: Unsplash

Atomske navike, James Clear

U ovoj knjizi James Clear daje jasne upute i strategije o tome kako stvoriti vrijeme za nove navike (čak i kada nemate vremena), kako izbjeći nedostatak motivacije i volje za promjenu navika, na koji način oblikovati svoje okruženje kako bi se olakšao uspjeh, kako se vratiti na put, kada se skrene sa zacrtanog pravca i još mnogo toga.

“Atomske navike” preoblikovat će način na koji razmišljate o napretku i uspjehu.
Ova knjiga bogata je alatima i strategijama koje će vam pomoći da transformirate svaku moguću naviku. Bilo da ste član ili voditelj sportskog tima koji želi osvojiti prvenstvo, vlasnik tvrtke koji se nada redefinirati industriju ili ste jednostavno osoba koja želi prestati pušiti, izgubiti na težini, smanjiti stres ili postići bilo koji drugi cilj.

James Clear otkriva vrlo djelotvorne metode koje će vas naučiti kako formirati željenu naviku, kako razbiti one loše i ovladati sitnim navikama koje vode do izvanrednih rezultata.

Djevojka iz močvare, Delia Owens

Godinama su glasine o djevojci iz močvare, Kyi Clark, opsjedale Barkley Cove, mirni gradić na obali Sjeverne Karoline. Tako da je 1969. godine, kad je mladić Chase Andrews pronađen mrtav, lokalno stanovništvo spremno uperilo prst u Kyu kao krivca za tu zagonetnu smrt. No, Kya nije onakva kakvom je smatraju. Ona je djevojka koja je preživjela napuštanje jednog po jednog člana svoje obitelji. Najprije ju je ostavila majka, bježeći pred nasilnim, vječito pijanim suprugom, a za njom su, jedno po jedno, pošli i braća i sestre. Nedugo za njima, nestao je i Kyin otac, a ona je, sa samo šest godina, ostala posve sama u trošnoj kolibi na rubu puste močvare. Kya je osjetljiva i inteligentna djevojka, srasla sa samoćom, toliko izolirana da je u divljini opstala družeći se s pticama i učeći iz pijeska. No, kad dvojicu mladića iz grada privuče njezina divlja ljepota, Kya se otvara novom životu – dok se ne dogodi nezamislivo…
S više od milijun prodanih primjeraka u godini nakon objavljivanja, roman Djevojka iz močvare od samozatajnog se debitantskog djela prometnuo u književnu senzaciju. Ovaj bestseler The New York Timesa glumica Reese Witherspoon odabrala je za svoj knjižni klub, ali i kao predložak za istoimenu ekranizaciju koju će producirati upravo njena tvrtka Hello Sunshine. “S misterijem koji ostavlja bez daha, zapanjujućim južnjačkim okruženjem te beskrajno fascinirajućom heroinom, obožavala sam knjigu od trenutka kad sam je počela čitati”, izjavila je Witherspoon. A da nije jedina koja tako misli, dokazuju autorska prava prodana u 23 zemlje te nagrada Goodreads Choice Awards za najbolju povijesnu beletristiku.
Djevojka iz močvare dirljiva je priča o odrastanju i ljubavi koja slama srce, kao i zapanjujuća oda prirodi i preživljavanju pod njezinim okriljem. Ova knjiga pršti toplinom, ljepotom i prkosom i nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Slični članci