Kako pobijediti mamurluk: 10 trikova koji stvarno djeluju

Sadržaj članka

Podijeli

Koliko god imali godina i iskustva, ponekad se zna dogoditi da pretjerao s unosom alkohola, a dan nakon dobro provedene noći, čini se kao beskrajna agonija. Ponekad nije problem samo u količini alkohola već i u kvaliteti, temperaturi, umoru ili dehidrataciji. I ja sam bila od onih koji su prvo posezali za ogromnom šalicom crne kave, a nerijetko sam u nju cijedila i limun jer mi je netko rekao da je to najbolji recept za mamurluk. No, ispostavilo se da kava nije najbolje rješenje. Kako biste ostatak ljeta i odmor prošli što bezbrižnije, sa što više uživanja, a što manje iscrpljeni, izdvojila sam provjereno dobre recepte koji uistinu pomažu da se organizam što prije obnovi i da se osjećate bolje. Svakako, pripazite na konzumaciju alkohola jer ljepota je pronaći mjeru i u svemu biti umjeren. Pretjerivanje nikad ne donosi ništa dobro. No, ako vam se omakne koja čašica više, slijedite upute i što prije vratite vitalnost i svježinu.

Hidratacija

Alkohol može dehidrirati tijelo, pa je jedan od ključnih koraka u borbi protiv mamurluka piti puno vode. Hidratacija pomaže tijelu da se oporavi i osjećate se bolje.

Elektroliti

Osobe koje pate od mamurluka često gube elektrolite. Pijte napitke koji sadrže elektrolite ili jedite voće i povrće bogato ovim hranjivim tvarima.

Odmaranje

Pokušajte odspavati što više kako biste dopustili tijelu da se oporavi. Mamurluk može uzrokovati umor, pa odmor može biti od velike pomoći.

Blaga tjelesna aktivnost

Lagana šetnja može poboljšati cirkulaciju i osjećate se bolje. Međutim, izbjegavajte naporne treninge jer tijelo treba odmoriti nakon noći s alkoholom.

Hrana

Jedite lagane obroke koji su bogati hranjivim tvarima. Neki ljudi vole konzumirati namirnice bogate ugljikohidratima, kao što su tjestenina ili riža, kako bi imali više energije.

Odmor od alkohola

Ako ste imali mamurluk, najbolje je izbjegavati konzumaciju alkohola sve dok se potpuno ne osjećate bolje.

Hladni oblozi

Ako vas muči glavobolja, pokušajte staviti hladne obloge na čelo kako biste ublažili bol.

Izbjegavajte kavu

Iako se čini da kava pomaže u razbuđivanju, ona može pogoršati dehidraciju i tjeskobu povezanu s mamurlukom. Umjesto toga, pijte vodu ili biljne čajeve.

Antiacidni lijekovi

Ako imate želučane tegobe, možete uzeti antiacidne lijekove kako biste ih ublažili.

Strpljenje

Mamurluk će se vremenom smanjiti, pa budite strpljivi i pokušajte se odmoriti koliko god je moguće.

Slični članci