Ikea kolekcije namještaja koje izgledaju poput dizajnerskih

Sadržaj članka

Podijeli

Dizajnerski namještaj daje poseban pečat svakom prostoru i ističe sofisticiranost i karakter interijera. No, mnogi si ne mogu priuštiti dizajnerske komade pa će se kod opremanja svog doma ili ureda, prije odlučiti za pristupačniji namještaj koji izgleda moderno i atraktivno, a koji je istovremeno prilagođen za svakodnevnu upotrebu i skromniji budžet.

Ipak, Ikea je mislila na sve i u nekoliko svojih kolekcija spojila dizajnerski, sofisticirani dizajn s funkcionalnošću i pristupačnošću za širu publiku. Ove kolekcije su stvorene u suradnji s nekim od najpoznatijih dizajnera interijera i inspirirane su raznim stilovima, poput skandinavskog dizajna, vintage izgleda i moderne estetike. Ovdje sam izdvojila o kojim je kolekcijama riječ kako biste ih s lakoćom uklopili u svoj prostor i uživali u zaista estetski privlačnim rješenjima koje izgledaju skupo, a neće vas financijski previše opteretiti.

Fotelja+ukrasni jastuk, ratan/Gräsbo bijela

Ikea kolekcija Stockholm

Jedna od tih kolekcija je “Stockholm”, koja je inspirirana skandinavskim dizajnom i ima jednostavne, čiste linije. Ova kolekcija sadrži komade namještaja kao što su kaučevi, fotelje, stolovi i ormari, koji su izrađeni od prirodnih materijala poput drveta, kože i lana. Kombinirajte ove komade s umjetničkim djelima na zidu, dekorativnim jastucima s geometrijskim uzorcima i rasvjetom modernog dizajna kako biste stvorili sofisticirani i skup izgled.

Stolić, orahov furnir

Ikea kolekcija Sinnerlig

Druga kolekcija koju možete razmotriti je “Sinnerlig”. Razvijena je u suradnji s dizajnericom Ilse Crawford. Ova kolekcija sadrži prirodne materijale poput korka, bambusa i stakla i kombinira funkcionalnost s estetikom. Komadi namještaja poput stolova, stolica i ormara mogu se uklopiti u različite stilove interijera, od modernog do rustikalnog. Kombinirajte ih s mekim tepisima, teksturiranim zidovima i dekorativnim biljkama kako biste stvorili sofisticiranu i ugodnu atmosferu.

Visilica, bambus

Ikea kolekcija Hemnes

Treća kolekcija koja se ističe po dizajnerskom izgledu je “Hemnes”. Inspirirana he klasičnim skandinavskim dizajnom. Ova kolekcija ima jednostavne, ali elegantne linije i izrađena je od prirodnih materijala poput drveta. Komadi namještaja poput ormara, kreveta i stolova mogu se kombinirati s modernim dizajnom rasvjete i tekstilom kako bi se stvorio sofisticiran izgled.

Komoda s 8 ladica

Ključ za uklopiti ove kolekcije u vaš prostor je kombiniranje funkcionalnosti i estetike. Koristite materijale poput drveta, lana i kože kako biste stvorili toplinu, a zatim ih kombinirajte s modernim i neobičnim dekorom kako biste postigli upečatljiv izgled. Također možete koristiti razne detalje, poigrati se svojom kreativnošću, izraditi vazu sami ili donijeti neki zanimljiv suvenir s putovanja kako biste istaknuli pojedinačne komade i stvorili prostor koji izgleda kao da je dizajniran od strane profesionalnog dizajnera interijera.

AUTORICA TEKSTA

Slični članci