Genova: Priča s putovanja influencerice Ive Horvat s preporukama i cool savjetima

Sadržaj članka

Podijeli

Svako mjesto na svijetu nosi posebnu i autentičnu priču. Putujete li radoznali, puni iskrene radosti, otvoreni za nova iskustva, želite li doživjeti mjesto u njegovoj punini i osjetiti se kao lokalac, važno je prepustiti se trenutku, ali i dobro se informirati. Taj spoj je uvijek dobitna kombinacija za sjajno iskustvo. Iskrene preporuke i savjeti uvijek dobro dođu pri kreiranju itinerara.

Jedan od najljepših talijanskih povijesnih gradova je Genova i nalazi se na wish listi brojnih zaljubljenika u putovanja. Ovaj je biser Mediterana smješten na zapadnoj obali Italije, na Ligurskom moru i zaista ima očaravajuće vizure. Uz to, poznat je po fantastičnoj kuhinji i ambijentu koji očarava na prvu.

Iva Horvat (@beaditon), jedna od najautentičnijih i najiskrenijih hrvatskih influencerica, upravo je na odmoru u Genovi. Stoga je sada idealan trenutak za upitati je kako se provodi i što bi nam mogla preporučiti za čistu esenciju užitka. Iva je za La Vie podijelila svoje iskustvo i savjete kako se odlično provesti u ovom talijanskom gradu dragulju. Ovo je Ivina priča.

Iva iskreno o Genovi

Moram priznati da me na prvu sam grad šokirao jer je kao i većina talijanskih gradova vrlo ubrzan, pomalo prljav i možete vidjeti baš jako puno uličnih prodavača koji vas vuku za rukav da kupite narukvice, sloniće ili nešto treće od njih. No, čim se malo prilagodite tom talijanskom ludilu definitivno mogu reći da ćete ostati očarani ovim prekrasnim, umjetničkim gradom.

Ako se nađete u Genovi, lokacije koje svakako morate posjetiti su:

Piazza de Ferrari – glavni trg s ogromnom fontanom na kojoj se lokalci vole okupiti i družiti

Piazza della Vittoria – trg na kojem se nalazi prekrasan slavoluk pobjede iza kojeg se nalazi impozantan park i spomen na tri Columbova broda

Boccadasse – prekrasan kvart uz more, prepun živopisnih kućica, restorana i dobre vibre veselih ljudi koji se skupljaju u grupicama, uzimaju piće za van i sjede na plaži uz mirise mora i zvukove galeba. Osobno, meni najljepši dio Genove i ako imate samo 2, 3 sata tamo, definitivno preporučam da je upravo to lokacija na koju da se uputite. Od glavnog trga udaljeno je nekih 10 stanica autobusom, a karta će vas doći 1.5 €, dok ćete taksi do iste lokacije s glavnog trga platiti oko 13 €.

Via XX Settembre – shopping ulica u kojoj možete pronaći mnoštvo luksuznih dućana, baš kao i onih od streetstyle brendova

Cattedrale di San Lorenzo – apsolutno predivna katedrala u blizini glavnig trga.  Cattedrale di San Lorenzo je rimokatolička katedrala, a posvećena je svetom Lovri (San Lorenzo). Sjedište je nadbiskupa Genove.

Piazza della Giuggiola – jako instagramičan mali trg, a sama četvrt je jedna od najstarijih i najpovijesnijih u gradu. Izgradili su ga trgovci, a četvrt je bogata povijesnim građevinama iz 11. stoljeća, što je čini zanimljivim mjestom za turiste.

Campo Pisano – slikoviti trg samo nekoliko koraka od barova i restorana povijesne jezgre, dobio je ime po ovoj tragičnoj priči. Trg, koji je preuređen početkom devedesetih, sada je u središtu turističke rute na pola puta između povijesti i odlične hrane, budući da je oko njega procvjetalo mnoštvo restorana, barova i klubova, postavši žarišna točka za mlade.

Što se tiče hrane i pića, evo nekih preporuka:

Antica Osteria Ravecca – isprobati morsku hranu i paste

Caffè Mangini – najstariji i najpoznatiji kafić, datira još iz 1876.

Piazza Lavagna – tamo lokalci uživaju družeći se s prijateljima, piju razna pića od kojih je najpoznatije i doslovno se smatra tekućim zlatom – Vermentino wine ili Asinello.

Vico Palla – odlična morska hrana.

Sa Pesta – fenomenalan streetfood restoran. Obavezno probati slane pite, različite focaccie i pesto.

Cavour 21 – domaće paste

Cafhein – probati brioche s pistacijom i njihovu specijalnu kavu

Vittorio al Mare – kad smo u Boccadesseu – probati fritto misto ili Pata Negra

Zabilježite ova mjesta i već ste napola spremni za divnu foodie pustolovinu u Genovi. Pročitajte knjigu Genoa, ‘La Superba’: The Rise and Fall of a Merchant Pirate Superpower, potražite ugodno društvo s kojim biste voljeli posjetiti ovaj grad i uživajte u nezaboravnim trenucima.

FOTO: Pexels (1. fotografija), Iva Horvat

AUTORICA TEKSTA

Slični članci