Drvena kućica Green Hill u Ravnoj Gori – magija idealnog vikend putovanja

Sadržaj članka

Podijeli

Odmor od nebodera, bučnog prometa, gradske buke, radnih rokova, sastanaka i dnevne rutine nije samo zabavna ideja, već je i vrlo važna za zdravlje. Ako imate samo vikende slobodne, učinite si uslugu i osigurajte si bijeg u ušuškano mjesto koje krasi predivna priroda, koje je u blizini od mjesta gdje živite, a opet je odvojeno od gradske vreve.

Odlazak negdje izvan vaše normale, magično briše većinu svakodnevnog stresa. Umjesto da neprestano razmišljate o svojim radnim obvezama, gomili rublja ili domaćim zadaćama, vi razmišljate o sljedećoj avanturi u prirodu. To novo stajalište koje ste pronašli pomoći će vam da napunite baterije, a dobro je poznato da zelena boja opušta i čini toliko toga dobroga za naše mentalno zdravlje. Stoga, nema boljeg izbora od kratkog vikend putovanja u Gorski Kotar. Pronašla sam predivnu drvenu kućicu od jelovine u zelenoj boji koja je smještena na na nadmorskoj visini od 930 m na najviše naseljenom mjestu Ravne Gore. Skladno uklopljena u zeleni ambijent šumovitog mjesta, ova je planinska ljepotica upravo ono što nam treba kako bismo se osjećali bolje.

Osim što izgleda kao koliba iz bajke, cijelo imanje na kojem je smještena kućica Green Hill, pruža još veći užitak. Prostire se na 2.000 m2 i pogled koji se prostire pred vama je božanstven. Pružit će vam pravi odmor za tijelo i duh. U Green Hill je moguće smjestiti 8 ljudi pa pozovite svoje prijatelje kako bi užitak bio još veći. Možete i roštiljati, uživati u bazenu ili sauni, igrati igrice ili se počastiti čašom vina uz kamin.

Imajte na umu da je moguće rezervirati minimalno dvije noći na ovom predivnom mjestu pa svakako računajte na spavanje s petka na subotu te sa subote na nedjelju ili još bolje – na produženi vikend koji ćete ispuniti uživanjem u ovom raskošnom ambijentu te izletima na lokalne divote prirode. Što više dana, odnosno noći rezervirate, to vam je veći popust, za tri noći 5%, a za više od 6 čak 20% pa je ovo mjesto, svakako vrijedno razmotriti i kada je riječ o godišnjem odmoru ili čak božićnim i novogodišnjim praznicima.

Kada rezervirate svoje termine, cijena uključuje posteljinu, ručnike, drva za kamin, flat rate WiFi, turističku pristojbu i završno čišćenje.

Osim prekrasno uređenog ambijenta koji se stopio s prirodnom okolinom, ono što posebno plijeni, jest gusta crnogorična šuma. Naime, uz samu vilu Green Hill nalazi se planinarska staza Javorova Kosa, idealna za lagane šetnje kroz šumu.

Prirodne atrakcije – Kanjon Kamačnik, Fužine, Vražji prolaz…

Kako biste dodatno zaokružili svoj odmor, prirodne atrakcije u blizini ove predivne kućice, učinit će vikend nezaboravnim. Uz dobru organizaciju vremena stignete i do Fužina na ukusnu hranu te Lokvarskog jezera koje jednostavno opija svojom mirnom energijom i plevetnilom. Šetnja uz jezero učinit će da se osjećate kao da ste dio filma jer 17km duga staza oko jezera nudi predivan doživljaj. Gdje su Lokve tu su i žabe koje se na „Žabarsku noć“ natječu u skokovima u dalj! Tu je i jedno od mojih omiljenih mjesta Gorskog Kotara, iako ih ima pregršt. Riječ je o Vražjem prolazu. Mjesto je to koje oduzima dah, ali i gdje ćete uživati u šetnji i prizorima netaknute prirode koja će vam na svakih nekoliko metara prirediti pravi užitak. Ipak je to jedan od najljepših kanjona Gorskog kotara, dužine oko 800 metara, na pojedinim dionicama širine svega 2 metra, a ova ljepota je rezultat djelovanja vode koja je tisućama godina izjedala kamen i napravila sebi neobičan put. Kroz kanjon prolazi potok Jasle. Na kraju Vražjeg prolaza, 14 metara iznad potoka Jasle otvor je u stijenu, ulaz u špilju Muževa hiša. Dužine je dvjestotinjak metara, a na njezinom kraju nalazi se dvorana s jezercem. I to toliko čarobnim da ćete poželjeti zaustaviti vrijeme.

Zeleni vir je druga prirodna zanimljivost značajnog krajobraza. Zadivljujuća 70 metara visoka stijena između dva šumovita obronka, a s vrha stijene obrušavaju se dva potočića. Ovo je mjesto koje zaista ne biste trebali propustiti jer je u špilji jezerce smaragdno zelene boje, kristalno bistre i mirne vode.

Posebnu atrakciju rezervata predstavlja osim bujne ljepote šumske vegetacije koja je okružila cijeli krajolik, zaštićena vrsta šišmiša potkovnjaka i promatračnica za ljubitelje ptica.

Svoju pustlovinu možete zaokružiti Kanjonom Kamačnik. Od Green Hilla je udaljen svega 15 min vožnje u mjestu Vrbovsko. Čim zakoračite u ovo zaštićeno područje imate osjećaj da ste ušli u pravu šumsku bajku u kojoj se stapaju sve nijanse zelene boje. Kako je voda rječice Kamačnik toliko bistra, ona reflektira boju bogatog drveća, a kako se približavate izvoru ta zelena se pretvara u zamamnu tirkiznu. Staza je prilagođena za sve uzraste i stupnjeve kondicije pa će u njoj podjednako uživati djeca i odrasli. Do izletišta možete doći automobilom kojeg je moguće parkirati kod bistroa Kamačnik gdje je ujedno i početak šetnjice.

Slični članci