Casa Ars Natura: Oaza luksuza i istarskog šarma u srcu Grožnjana

Sadržaj članka

Podijeli

Nakon kupanja, plaže i mora, vrijeme je za odmor u srcu Istre. Miris mediteranskog bilja, pitoreskni pogled, neodoljiva eno gastro ponuda i mir koji briše stres. U šarmantnom Grožnjanu, Casa Ars Natura pruža jedinstveno iskustvo smještaja koje savršeno spaja moderni luksuz s autentičnim mediteranskim šarmom. Casa Ars Natura nije samo smještaj – to je doživljaj.

Kombinacija luksuza, autentičnosti i prirode čini ovo mjesto idealnim izborom za sve koji žele pobjeći od svakodnevice i uroniti u bogatstvo istarskog načina života. Ovo mjesto je idealno za kratak predah ili vikend putovanje jer pruža harmoniju između uma, duše i tijela, a gdje se dizajn, umjetnost i priroda susreću na tako primamljiv način.

Dizajn i uređenje

U obnovi kuće pažnja je posvećena najsitnijim detaljima kako bi se stvorila sinergija između dizajnerskog uređenja, umjetnosti i mediteranskog okruženja. Naš primarni cilj bio je pružiti gostima neponovljiv dizajn prilagođen luksuznim navikama urbanog čovjeka 21. stoljeća, a pritom zadržati originalni izgled mediteranskog uređenja korištenjem prirodnih materijala, grožnjanskih boja i šarma.

Interijer

Kada prijeđete prag, otvara se prostor autentične istarske kuće pomno redizajnirane i usklađene s mjestom i tradicijom usred kojih se nalazi. Počevši od kuhinje dovoljno opremljene za pripremu zahtjevnijih delicija, pa preko blagovaonice i dnevnog boravka, svaki kutak odiše pažljivo biranim detaljima. Na gornji kat vodi posebno dizajnirano željezno stubište koje vodi do spavaće sobe s kupatilom. Posebnost cijele kuće je relax room, gdje dominira dizajnerska kada, antikvarijatni kristalni luster, kamin, fotelja za odmor, čitanje ili slušanje glazbe s gramofona. Ovo je mjesto za potpuno opuštanje, gdje se postiže harmonija između uma, duše i tijela.

Vanjski prostor

Ispred kuće stvoren je mediteranski zeleni ugođaj s pomno biranim mediteranskim biljkama. Ovo je idealno mjesto za večernju čašu vina uz svijeću, uz note i glasove muzičara koji prirodno struje ulicama Grožnjana.

Posebni detalji

Jedan od unikatnih detalja je tronožna lampa u dnevnom boravku, kupljena u Pragu, koja je bila dio scene kod snimanja fenomenalne serije “Carnival Row” s Orlandom Bloomom i Carom Delevingne u glavnim ulogama.

Istraživanje Istre

Nakon što se ponovno povežete sa samim sobom i napunite vitalnom energijom u Casa Ars Natura, vrijeme je da uživate u resursima regije. Istra je regija puna skrivenih blaga povijesnih, prirodnih i gastronomskih znamenitosti.

Za one koji vole aktivan odmor, možete se zaputiti na izlet biciklom stazom Parenzana, nekada uskotračnom željeznicom koja je povezivala Poreč, Kopar i Trst. Danas je omiljena biciklistička i šetačka trasa utkana u pitomi istarski krajolik.

Možete posjetiti i okolna srednjovjekovna akropolska naselja kao što su Motovun, Oprtalj i Hum, koja kriju golemo povijesno i kulturno blago i čine središnju Istru jedinstvenom. Nemoguće je ne uživati u lokalnim vinskim podrumima, destilerijama, a obilazak tartufara i proizvođača maslinovih ulja ostavlja poseban dojam na svakoga.

Bez obzira na vaše interese ili strasti, Istra će vam ponuditi barem komadić čarolije koja će učiniti da se osjećate posebno.

AUTORICA TEKSTA

Slični članci