Brownies s bananom – slasni i zdravi zalogaji koje obožavam za doručak

Sadržaj članka

Podijeli

Ovi zdravi veganski kolačići od banane provjereni su favorit mojih prijatelja! Napravljeni od zobenog brašna, lagane su teksture poput kolača, s primjesama kruha od banane i bogatog okusa čokolade. Oni su slatka poslastica uz koju se svi osjećaju sjajno! Napravljeni bez ulja i rafiniranog šećera, ovi kolačići od banane su, osim što su raskošna poslastica, dovoljno su zdravi i za doručak.

Zamislite ovo… probudite se i dok uživate u vrućoj šalici kave ili čaja, izvadite zdrav brownie od banane ravno iz hladnjaka za doručak. Možete ga čak upariti sa žlicom maslaca od kikirikija kako biste ga dodatno obogatili. Postoji li bolji način za početak dana?

SASTOJCI

Suhi sastojci:

1 šalica zobenog brašna (100 g) – po potrebi upotrijebite certificirano zobeno brašno bez glutena.

½ šalice kakaa u prahu

1 žličica sode bikarbone

1 žličica cimeta

½ žličice fine morske soli

Mokri sastojci:

1 šalica zgnječene banane (2 velike banane) – koristite banane s puno tamnih mrlja

¼ šalice javorovog sirupa

¼ šalice kokosovog šećera – može zamijeniti smeđi šećer

1 žlica kuhane kave ili mlijeka

2 žličice ekstrakta vanilije

⅓ šalice maslaca od kikirikija

Dodatak:

½ šalice nasjeckanih oraha

FOTO: Unsplash

UPUTE

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva i obložite tepsiju papirom za pečenje.

U zdjeli pomiješajte zobeno brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, cimet i sol.

Stavite banane u manju zdjelu i izgnječite ih vilicom. U redu je da ostane nekoliko većih komada. Izmjerite kako biste bili sigurni da imate 1 šalicu zgnječene banane. Dodajte javorov sirup, kokosov šećer, vaniliju i maslac od kikirikija te snažno miješajte dok se ne sjedini.

Ulijte mokru smjesu u suhu i promiješajte da se sjedini. Ubacite orahe.

Prebacite tijesto u pripremljenu posudu i pecite 28 do 31 minutu ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Ostavite kolačiće da odstoje u kalupu 30 minuta, a zatim ih izvadite pomoću papira za pečenje. Ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja na kocke.

Browniese čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi. Ako ih trebate složiti, samo preklopite pergamentni papir između slojeva kako biste spriječili lijepljenje.

Browniesi se mogu čuvati na sobnoj temperaturi do 2 dana, u hladnjaku do 5 dana ili zamrznuti mjesec ili dva.

Smrznuti se kolačići prilično brzo otope. Zato ih jednostavno prebacite u hladnjak oko sat vremena prije nego što poželite jesti.

FOTO: Unsplash

Prijedlozi za posluživanje

Možete ih i malo zagrijati prije posluživanja i preliti tučenim vrhnjem ili sladoledom od vanilije. I ne zaboravite posuti cimetom za wow efekt!

AUTORICA TEKSTA

Slični članci