Black Friday: Ovo su provjereni trikovi za uspješnu kupnju i još uspješniju uštedu

Sadržaj članka

Podijeli

Sezona popusta povodom Black Fridaya najbolje je doba godine da pronađete popuste na gotovo sve što priželjkujete tijekom cijele godine. Bilo da tražite skupu tehničku opremu poput televizora, mobilnih telefona ili igraćih konzola ili samo želite kupiti blagdanske darove po nižim cijenama, sada je vrijeme za kupovinu.

Kupnja po ponudama za Black Friday može biti jako zabavna, ali ako niste oprezni, možete potrošiti više nego što želite na stvari koje vam vjerojatno ne trebaju. Zato je važno ostati racionalan i napraviti plan kupovine.

Postavite proračun potrošnje

Bilo da idete u blagdansku kupnju ili samo želite kupiti nekoliko stvari koje su vam trebale, proračun je možda najvažnija stvar koju možete učiniti. Online trgovine kreirale su sadržaj na svojim stranicama kako bi osigurali da potrošite što više novca, a ako niste pažljivi, vaša košarica može brzo postati izdašnija nego što ste prvotno planirali. Odlučivanje o tome koliko realno možete potrošiti tijekom Black Fridaya odličan je način da se ograničite i razlučite što vam je zaista potrebno, a što je tek slatka pomama.

Napravite popis onoga što želite kupiti

Jedna od najvećih opasnosti kupnje po povoljnim cijenama jest ta da su ponude prilično primamljive. Jednu sekundu pregledavate rasprodaju u potrazi za novim televizorom, a sljedeće sekunde kupujete hrpu šminke na popustu. To brzo može postati jako skupo ako niste pažljivi, stoga je (unaprijed) sastavljanje popisa stvari koje želite kupiti odličan način da se borite protiv toga.

FOTO: Pexels

Usporedite prodajne cijene

Jedna od opasnosti kupnje na bilo kojem sniženju ili rasprodaji, ne samo kada je riječ o Black Fridayu je ta da svaka ponuda nije nužno dobra. Samo zato što je nešto trenutno sniženo ne znači da negdje drugdje nije jeftinije ili da kasnije neće pasti cijena. Obično možete usporediti cijene proizvoda kod raznih trgovaca jednostavnim Google pretraživanjem. Napravite malo istraživanje, potražite isti proizvod na više mjesta i tek onda donesite odluku o kupnji.

Kupujte sigurno online

Prije nego što obavite online kupnju, prikupila sam nekoliko sigurnosnih savjeta koje treba uzeti u obzir:

Provjerite postoji li sigurna veza u URL polju vašeg preglednika, posebno ako ste na javnoj i/ili besplatnoj Wi-Fi mreži. (U Chromeu postoji zaključana ikona na primjer lijevo od URL-a ).

Budite oprezni s novim phishing i neželjenim porukama e-pošte koje stižu u vašu pristiglu poštu. Izbjegavajte klikati na linkove u mailovima koji izgledaju kao spam. Sve je teže razlikovati što je stvarno od onoga što je prijevara, stoga budite oprezni, osobito tijekom sezona popularnih ponuda.

FOTO: Unsplash

Još jedan savjet kada kupujete putem interneta jest osigurati da vaše automatski popunjene lozinke i sigurnosne postavke budu ažurne u bilo kojem pregledniku koji koristite. Kao Google korisnik, možete upravljati svojim lozinkama i ojačati svoju sigurnost na Passwords.Google.com, što je korisno učinite prije nego što krenete u kupnju!

Također možete razmisliti o odabiru “Prijava s Appleom” ili “Prijava s Googleom” kada je relevantno za kreiranje računa kako ne biste morali raditi još jednu novu prijavu. Na kraju, uvijek postoji potvrda u dva koraka, dokazani način da zaštitite svoj Google račun.

Još jedan savjet vezan uz automatsko popunjavanje je da pokušate upotrijebiti broj virtualne kartice (u Chromeu), koji vam omogućuje da koristite podatke svoje kartice za automatsko popunjavanje prilikom odjave. Google će dopustiti opciju generiranja jedinstvenog virtualnog broja kartice koji će zadržati vaš stvarni broj platne kartice skrivenim. Ovo može biti posebno važno kada obavljate transakciju na novom mjestu s kojega još niste radili narudžbe.

Svakako se počastite i priuštite si ono što volite i što vam treba, ali obratite pažnju na ove savjete kako biste bili još zadovoljniji svojom kupovinom.

Slični članci