Trikovi za efikasno uklanjanje dlačica kod kuće

Sadržaj članka

Podijeli

Uklanjanje dlačica kod kuće može biti pravi izazov za mnoge od nas. Međutim, uz nekoliko jednostavnih trikova, možete postići efikasne rezultate i uživati u glatkoj koži bez odlaska u salon ili korištenja skupih tretmana. Otkrijte trikove za efikasno uklanjanje dlačica kod kuće koje možete primijeniti već danas.

Redovno eksfolirajte kožu

Jedan od ključnih koraka za efikasno uklanjanje dlačica je redovno eksfoliranje kože. Eksfolijacija uklanja mrtve ćelije kože i otvara pore, čime se omogućava lakše i temeljitije uklanjanje dlačica. Koristite piling ili četku za tijelo jednom do dva puta tjedno kako biste održali kožu glatkom i spremnom za uklanjanje dlačica.

Depilacija toplim voskom

Depilacija toplim voskom je jedna od najpopularnijih metoda za uklanjanje dlačica kod kuće. Vosak se nanosi na kožu u suprotnom smjeru rasta dlačica, a zatim se brzo uklanja trakom u pravcu rasta dlačica. Ova metoda ne samo da uklanja dlačice iz korena, već i usporava njihov ponovni rast. Preporučuje se korištenje kvalitetnog voska i pridržavanje uputstava za sigurnu i efikasnu depilaciju.

Korištenje epilatora

Epilator je uređaj koji koristi rotirajuće pincete kako bi uklonio dlačice iz korijena. Ova metoda je pogodna za uklanjanje dlačica s različitih dijelova tijela i daje dugotrajne rezultate. Prije epilacije, preporučuje se tuširanje ili topli oblog kako bi se omekšale dlačice i otvorile pore. Epilator se koristi tako da se ravnomjerno pomiče preko kože u suprotnom smjeru rasta dlačica. Nakon epilacije, nanesite hidratantnu kremu kako biste umirili kožu.

Brijač

Važno je pronaći brijač koji odgovara vašoj koži. Obratite pažnju ima li hidratantnu traku seruma za sprječavanje neravnina i iritacije. Također, nemoj bježati od muških brijača. Oštrice muškog brijača su malo tiješnje nego kod ženskog brijača. Muškarci ponekad imaju gustu dlaku na bradi, a ova stvar je namijenjena za njihovo lice. Trebaju nešto moćno, ali i nježno i otporno na ugrize. Britvice za muškarce također mogu biti jednostavnije za korištenje jer su namijenjene za kretanje po konturama lica. Savršeno će kliziti oko koljena i gležnjeva.

Sapun je najgora stvar koju možete koristiti ako želite meku kožu nakon brijanja. Ne samo da sapun puno više isušuje kožu, općenito sapun za tijelo sadrži sastojke koji će otupiti oštrice vašeg brijača. Regenerator, kokosovo ulje, gusta krema za tijelo ili ulje za tijelo djeluju mnogo bolje u trenu, bez opasnosti od uraslih dlačica, ureza i posjekotina. Kad imate kremu za brijanje,  odaberete onu koja je guste konzistencije, a ne gel formule. Oni hidratiziraju dok se brijete, ostavljajući kožu dodatno mekim.

FOTO: Unsplash, Pexels

Slični članci