Nevena Rendeli Vejzović: “Ekonomska i financijska neovisnost su početna točka svake ravnopravnosti”

Sadržaj članka

Podijeli

Ženska ravnopravnost vječna je borba. Baš kad pomislimo da su žene napokon izborile svoja prava i ravnopravan status u društvu, stvarnost nas otrijezni i daje nam do znanja da je i dalje mali postotak žena koje donose odluke, da su i dalje potplaćene za poslove koje stručno obavljaju, da su neplaćene za kućne poslove i da je njihova društvena uloga i dalje u drugom planu. Živimo u muškom svijetu. I takva je slika u cijeloj Europi. Naime, žene čine samo 24% upravnih odbora velikih korporacija, odnosno tek 17 % izvršnih direktorskih pozicija. Iako je zastupljenost žena u upravljačkim pozicijama porasla u proteklih nekoliko desetljeća, jasno je da još uvijek postoji dug put do postizanja potpune rodne ravnopravnosti.

Jako bi se svjetla reflektora, usmjerila na žene i kako bi se ženski glas čuo, Nevena Rendeli Vejzović, u tjednu kada se obilježava Međunarodni dan žena, u Rijeci, organizira konferenciju Women’s Weekend. Tim povodom, ragovarala sam s ovom neustrašivom ženom i saznala što nas to čeka u na konferenciji gdje će žene pokazati svoju snagu, inspirativnost, empatiju i motiviranost.

Mnoga istraživanja su pokazala kako je došlo do retradicionalizacije društ(a)va. Raste značaj konzervativnih struja, ženska se prava u mnogim zemljama svijeta dovode u pitanje, broj zastupljenosti žena na mjestima odlučivanja nije porastao već naprotiv. Kada se sve to uzme u obzir, postoji li mogućnost, nada ili način da žene postignu ravnopravnost u svim segmentima društva?

Uvijek je pitanje na koji način i iz kojega kuta gledate i procjenjujete napredak. U nekim segmentima smo apsolutno napredovali kao društvo. Sve je više žena liderica, konačno se ne čudimo ženama na čelu pojedinih vlada ili država i generalno smo sve svjesniji važnosti koje ženskog doprinosa društvu. S druge strane, i dalje se suočavamo s problemima rodne neravnopravnosti i činjenice da su vrlo često žene za isti posao manje plaćene nego muškarci, neovisno o sposobnostima i stupnju obrazovanja. To je sigurno nulta točka za ostvarenje jednakih prava, ekonomske neovisnosti i ostvarenja karijere i vjerujem da će kontinuirani zajednički rad na tome i doprinos koji svatko od nas može dati u konačnici rezultirati daljnjim pomacima prema jednakijim statusima.  

Zašto u svakoj ekonomskoj i/društvenoj krizi, uvijek žene izvuku deblji kraj? Prve ostaju bez poslovnih benefita, bez posla uopće, prve se žrtvuju da ostanu kod kuće i čuvaju djecu i/ili roditelje, prvima se narušava kvaliteta života, prvima se uskraćuju ljudska prava…

Fraza „slabiji spol“ nije skovana uzalud i nije se mislilo samo na fizičke predispozicije. Prevalile smo daleki put od „madraca do mudraca“ da se poslužim sramotnom izjavom iz Hrvatskog sabora, ali i dalje mnogi žene tretiraju kao nedovoljno dobre, uspješne ili pametne. Početna ideja Women’s Weekenda bila je upravo prezentirati žene koje mogu jednako ili bolje upravljati poslovnim i društvenim procesima, a često ostaju u sjeni. Drugi razlog je već spomenuta ekonomska i financijska neovisnost, koje su, po meni, početna točka svake ravnopravnosti. Nažalost toga često nisu svjesne ni same žene.

Svjedoci smo da „postavljanje“ žena na mjesta odlučivanja ne znači nužno promjenu, zalaganje za prava žena već usvajanje dominantnih stavova i njihovo još jače pozicioniranje. Zašto je tome tako?

Zato što, u prosjeku, konačne odluke i dalje donose muškarci. Koliko god mi govorili o tome, napredovanje žena vrlo često ide do visokih pozicija, ali ne i najviših. Upravo zbog toga i na Women’s Weekend konferenciji imamo panel pod nazivom „W-idimo se u upravnom odboru“ na kojemu ćemo govoriti o tome da, iako sva istraživanja potvrđuju da su žene odlične liderice, korporativni upravni odbori i klubovi u velikoj su mjeri i dalje rezervirani za muške članove. I mi se pitamo znači li to da korporacije nemaju dovoljno povjerenja u žene čije sudjelovanje u procesu donošenja odluka donosi bolje rezultate, veću kreativnost i inovativnost, kao i u kojoj se mjeri formiranje odbora vodi društvenim predrasudama? Pokušat ćemo odgovoriti i na pitanje što je još potrebno poduzeti kako bi se povećao broj žena na vodećim pozicijama u korporacijama, s obzirom da je i Europski parlament usvojio je novi europski zakon prema kojemu do 2026. kompanije moraju imati 40% žena na direktorskim i najmanje 33% žena na upravljačkim funkcijama.

Zašto je uvriježeno stajalište kako su najmanje kolegijalni ženski radni kolektivi?

Iskreno ne znam, ali meni se čini kao još jedna floskula. Cijeli sam život provela u ženskom kolektivu, jer je medijski svijet, barem onaj šljakerski, pretežito ženski, a i danas u mojoj firmi rade uglavnom žene. Po meni žene su često direktnije, jasnije, empatičnije i spremne raditi. Ili sam ja imala sreće pa nisam doživjela onu „Žena je ženi vuk“. Ili je to još jedna muška izmišljotina.

Kako ste zamislili Women’s Weekend konferciju? Kao mjesto gdje će se čuti progresivne ideje, kao poticaj da se što više žena aktivira u javnom životu, kao nešto treće ili sve to zajedno?

Kao sve navedeno i puno više od toga. Naime, Women’s Weekend se održava u tjednu Dana žena tako da, osim što želimo biti inspirativni, potaknuti rasprave i dati doprinos ostvarivanju pomaka u davanju odgovora na važna društvena pitanja, naša konferencija će biti odlično mjesto za razmjenu ideju, networking, opuštanje i zabavu. Sve ono što bismo poželjele svakoj ženi u tri sadržajna dana.

Sudeći prema predavačicama ove konferencije, čini se da ipak nije tako zabrinjavajuća zastupljenost žena u obrazovnom sustavu, upravnim tijelima korporacija i javnom životu. Je li tome uistinu tako ili su ovo iznimke koje potvrđuju pravilo?

Žene jesu prisutne u mnogim područjima, ali svjetla pozornice najčešće ostanu rezervirana za muškarce. Ovom konferencijom to želimo promijeniti. Želimo prvenstveno da se čuje glas žena i da on potakne i ubrza promjene.

Što muškarci mogu naučiti na Women’s Weekend konferenciji?

Najviše od svega – zašto je važno slušati i uvažavati žene, zašto ih je važno imati u timovima i zašto su drugačije na pozicijama liderica.

Zašto ste odabrali Rijeku kao mjesto održavanja ove konferencije i tko je sve s Vama radio na realizaciji ove vrijedne ideje?

Rijeka je grad velikog potencijala u kojemu smo naišli na punu podršku partnera u pripremi konferencije na svim razinama – od grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice grada Rijeke i Kvarnera, ali i našeg generalnog tehnološkog partnera A1, kao i Erste banke. Osim potencijala, Rijeka je i jedan od rijetkih gradova ženskoga imena, čime nam je bila još bliskija za mjesto održavanja konferencije.

Zašto je važna Women’s Weekend konferencija i što se njome nastoji postići?

Ostvariti pomak. Kada se dogodi slučaj kao što je presuda američkog Vrhovnog suda Roe vs. Wade, shvatite da borba nikada ne staje, jer ne postoji garancija da je jednom ostvareni napredak trajan.  

S kakvim dojmovima i znanjima biste voljeli da se vrate kućama posjetitelji/ce i sudionici/e ove konferencije? Koja je Vaša poruka, a koja je poruka i pouka ove konferencije?

Voljela bih da se i žene i muškarci s konferencije vrate odmoreni i motivirani za nove izazove, barem malo više svjesni važnosti i doprinosa koje žene daju našem društvu.  

FOTO: Mak Vejzović

Slični članci